Spring naar de inhoud

Deze wildragout met knolselderpuree is echt een fijn gerechtje op klaar te maken als je bezoek krijgt. En wel omdat je het helemaal op voorhand kan bereiden zodat je er geen werk meer aan hebt eens je gasten zijn toegekomen! Ik maak deze ragout met hertenstoofvlees maar je kan er gerust ook andere wildsoorten voor gebruiken. Everzwijn is ook een uitstekende keuze bijvoorbeeld! Overheerlijk in combinatie met een romige knolselderpuree en natuurlijk ook een glaasje rode wijn erbij!

Wildragout met knolselderpuree

Nodig?

  • 600 gr hertenstoofvlees (of everzwijnstoofvlees)
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • 250 gr bruine champignons
  • 200 ml rode wijn
  • 800 ml wilfond
  • 3 el bessenconfituur
  • 1 knolselder
  • 100 ml melk
  • 200 ml room
  • 200 gr boschampignons
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Peper – zout – nootmuskaat
  • Solo Bakken & Braden

Hoe?

  • Verhit een klontje Solo Bakken & Braden in een grote pot met een dikke bodem
  • Schroei er het hertenstoofvlees in tot het mooi goudbruin gebakken is langs de buitenkant
  • Bestrooi het vlees met een lepel bloem en roer goed om
  • Snipper de ui fijn, snijd de pastinaak in blokjes en de champignons in plakjes
  • Voeg alle groentjes bij de stukken vlees
  • Bevochtig met de rode wijn en de wildfond
  • Laat het geheel minimum anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje
  • Roer regelmatig om
  • Schil ondertussen de knolselder en snijd hem in blokjes
  • Kook de blokjes gaar in water met daarin ook een flinke scheut melk
  • Giet de knolselder af en doe de blokjes in de blender
  • Voeg de room, peper, zout en nootmuskaat toe
  • Mix tot een gladde puree
  • Bak de boschampignons in een klontje Solo Bakken & Braden
  • Kruid ze met peper en zout
  • Meng net voor het serveren nog de bessenconfituur onder het stoofvlees
  • Serveer het wildstoofvlees met de knolselderpuree en de gebakken champignons
  • Werk af met fijngehakte peterselie

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Solo.