Pompoen-paprikasoep

Yessyess ik ben al aan het dromen van mijn feesttafel en feestmenu. Ook al zijn de feestdagen nog een beetje ver af, ik ben graag goed voorbereid! Dit jaar kies ik voor eenvoudig wit met een gouden touch op m’n tafel. En bambi’s! Bambi’s mogen zeker niet ontbreken, I love it! Voor wie binnenkort aan zijn of haar feestmenu begint heb ik nog enkele tips:

  • Maak geen gerechten die je nog nooit gemaakt hebt. Wil je graag iets nieuws proberen? Maak het dan al enkele weken voor de feestdagen al eens klaar bij wijze van test.
  • Kies voor gerechtjes die je gedeeltelijk of helemaal kan voorbereiden zodat je tijdens je feest niet continu in de keuken hoeft te staan
  • Overdrijf niet met apéritiefhapjes zodat je gasten al niet voldaan zijn voor je het hoofdgerecht serveert.
  • Doe je boodschappen al een aantal dagen op voorhand, niets zo vreselijk als overvolle supermarkten de dag voor Kerst en Oudjaar!
  • Zorg voor een samenhangend menu. Een Italiaans voorgerecht, Thais hoofdgerecht en Marokkaans dessert zijn heel uiteenlopend en kunnen daardoor wel zwaar op de maag vallen.

Voila! Een stressvrije feestperiode, daar gaan we voor! Daarom maak ik als voorgerecht een heerlijk eenvoudige maar toch super smaakvolle pompoen-paprikasoep.

Paprika-pompoensoep

Pompoen-paprikasoep

Nodig?

  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 4 tomaten
  • 2 l groentebouillon
  • 2 el zure room
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper – zout
  • boter

Hoe?

  • Snipper de ui en pers de look
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Snijd de paprika, pompoen en tomaten in stukken
  • Doe de groentjes bij de ui en de look
  • Laat 10 minuutjes zachtjes stoven
  • Voeg de groentebouillon toe
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten koken op middelhoog vuur
  • Voeg de zure room, paprikapoeder, peper en zout toe
  • Mix de soep glad
  • Verdeel de soep over verschillende kommetjes
  • Werk af met de Italiaanse kruiden
  • Serveer met extra zure room
  • Klaar!

One Comment

  1. Pingback: Kervelsoep met erwtjes en rijst - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.