Spring naar de inhoud

Hebben jullie wel eens van blini’s gehoord? Dat zijn kleine, schattige pannenkoekjes afkomstig uit de Russische keuken. Maar vergis je niet, het zijn geen poffertjes! Je eet ze met een hartige topping in plaats van iets zoets. Ik maak vandaag blini’s met rode biet en zalm. Heerlijk als hapje maar ook een perfect brunchgerechtje.

Blini’s met rode biet en zalm

Nodig?

Voor de blinis*: 
  • 250 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 klein klontje boter om in te bakken
Voor de topping:
  • 200 gr gekookte rode biet
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 potje lompviseitjes
  • Verse dille
  • Peper

*Je kan ook perfect kant-en-klare blini’s uit de supermarkt gebruiken als je ze liever niet zelf wil maken.

Hoe?

  • Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de blini’s
  • Doe het beslag in een knijpflesje
  • Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan
  • Spuit kleine rondjes blinibeslag in de pan
  • Bak de blini’s aan beide zijden goudbruin
  • Laat uitlekken op keukenpapier
  • Mix de voorgekookte rode bieten tot een gladde puree
  • Voeg indien nodig een scheutje water of room toe
  • Schik de blini’s mooi op een bord
  • Lepel er wat van de rode bietencrème over
  • Werk af met een klein stukje gerookte zalm, wat lompviseitjes en een takje dille
  • Klaar!