Spring naar de inhoud

De feestdagen komen er aan en dat wil bij veel mensen, inclusief mezelf, zeggen: veeeel eten. Vaak zelfs te veel eten! Om dat te voorkomen kies ik dit jaar voor een heerlijk licht voorgerecht. Let op, het is geen dieetversie ofzo van een klassiek gerecht, da’s niet echt mijn ding, maar wel een receptje dat niet te zwaar op de maag valt. Super toch? Mijn inspiratie voor deze tartaar van makreel met limoenroom vond ik op Leeflekker, het kookplatform van Campina boordevol receptjes gemaakt met Campina-producten. Ik botste er op een recept voor opgelegde makreel, gaf er mijn eigen draai aan en toverde die om tot een heerlijke tartaar. Een topcreatie, al zeg ik het zelf! 😉

Tartaar van makreel met limoenroom

Nodig?

  • 400 gr makreelfilets, zonder vel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el sushi azijn
  • 2 el Campina zure room
  • 1/2 limoen, het sap
  • zeste van limoen
  • peper – zout

Hoe?

  • Snijd de makreel in fijne blokjes (zorg dat je de graat niet mee snijd)
  • Meng in een kommetje de blokjes makreel met de olijfolie, het limoensap, de zoete sojasaus en de sushi azijn
  • Kruid af met peper en zout
  • Meng de zure room met het sap van een halve limoen, wat zeste van limoen, een snuifje peper en een snuifje zout
  • Schep twee eetlepels van de tartaar in een dresseerring op een bord
  • Maak er een mooi torentje van
  • Doe de limoenroom in een spuitbusje en spuit enkele toefjes bovenop de tartaar
  • Werk af met extra zeste van limoen en een takje groen
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.