Restaurant Hert

“Seg, wat moet ik u kopen voor uw verjaardag??”. Elk jaar opnieuw een moeilijke vraag.. Meestal heb ik echt niets nodig en ik hou ook niet van veel te veel (overbodige) spullen in huis. Dus zijn mijn papa en ik enkele jaren geleden maar gestopt met voor mekaar zomaar iets te kopen. In de plaats daarvan gaan we elke verjaardag samen een nieuw restaurantje uittesten. Super tof en ik ben er van overtuigd dat de ervaringen en de herinneringen mij waardevoller zijn dan één of ander object. Deze keer mocht ik kiezen, want in november was ik jarig, en trokken we naar Turnhout voor een heerlijke lunch bij restaurant Hert!

Restaurant Hert, nog maar geopend sinds oktober, bevindt zich op een unieke locatie. Dineren doe je hier op 72 meter hoogte, op de bovenste verdieping van de Turnovatoren. “With a view” dus want in het hele restaurant heb je een prachtig uitzicht over de stad Turnhout. De chef hier achter het fornuis, Alex Verhoeven, is ook geen onbekende. 6 jaar lang had hij samen met zijn partner Nathalie restaurant Fleur de Sel in Kasterlee. Sinds enkele maanden hebben ze zich dus gestort op een heel nieuw project, het prachtige restaurant Hert.

Restaurant Hert Turnhout Restaurant Hert TurnhoutAl bij het binnenkomen heb ik ogen te kort. En dat ligt niet enkel aan het prachtige uitzicht over de stad, ook het interieur hier is helemaal mijn ding. We beginnen onze middag met een lekker drankje en enkele hapjes. Daarna laten we ons verleiden door het vier-gangenmenu. Papa kiest voor aangepaste wijnen, ik ga voor aangepaste sapjes.

Aperitief & amuses

Restaurant Hert Turnhout Hapje: Paling – groen

Restaurant Hert Turnhout Hapje: Garnaal – dooier

Restaurant Hert Turnhout Hapje: Brioche – ham

Restaurant Hert TurnhoutVoorgerecht: Langoustine – pasta – boekweit 

Restaurant Hert TurnhoutTussengerecht: Grietbot – garnaal – venkel 

Restaurant Hert TurnhoutHoofdgerecht: Hoevekip – truffel – knol 

Restaurant Hert TurnhoutDessert: Chocolade – karamel – peer 

Restaurant Hert TurnhoutConclusie

Waauuww wat een zalige middag. Van de eerste amuse tot de laatste hap van het dessert heb ik er ongelofelijk hard van genoten. Helemaal mijne meug hier! Ook de aangepaste sapjes wil ik nog eens extra in de verf zetten. Heel verrassend maar echt ontzettend lekker. Restaurant Hert, dikke aanrader!

Restaurant Hert
Turnovatoren 18
2300 Turnhout
www.hert.be

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.