Spring naar de inhoud

When life give you lemons.. je weet wel.. dat moet je citroencake bakken! In mijn geval was het eerder when life gives you een potje maanzaadjes dat al heel lang onaangeroerd in de kast staat, moet je er maar eens iets mee doen! Gelukkig zijn citroen en maanzaadjes een super goede combinatie en is het resultaat deze frisse, luchtige citroencake met maanzaadjes!

Citroencake met maanzaadjes

Nodig?

  • 100 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1,5 el zeste van citroen
  • 3 el citroensap
  • 1 el vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 200 gr bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl bicarbonaat
  • 125 gr Campina zure room
  • 1,5 el maanzaadjes
  • 100 gr bloemsuiker
  • 2 el Campina halfvolle melk

Hoe?

  • Klop de boter samen met de suiker luchtig in de keukenrobot, gebruik hiervoor de vlinderhaak
  • Klop één voor één de eieren eronder en vervolgens de zeste van citroen, het citroensap en het vanille-extract
  • Voeg daarna de bloem, het zout, het bakpoeder, het bicarbonaat en de zure room toe
  • Spatel als laatste zachtjes de maanzaadjes onder het beslag
  • Neem een rechthoekige bakvorm en bedek deze met een laagje bakpapier
  • Lepel het beslag erin en verdeel gelijkmatig
  • Bak de cake +- 55 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Meng voor de icing de bloemsuiker met de melk
  • Haal de cake uit de oven en laat een half uurtje afkoelen op een rooster
  • Besprenkel daarna met de icing alvorens te serveren
  • Klaar!