Zachte havermoutwafels

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En toch durven we hier met z’n allen wel eens veel te weinig tijd aan besteden. Zeker op drukke dagen is een voedzaam ontbijt soms een uitdaging en dan kan het al wel eens handig zijn als je een lekker en gezond ontbijt maar gewoon nog op te warmen hebt. Deze heerlijk zachte havermoutwafels bijvoorbeeld! Maak op zondag een grote stapel, vries ze in en warm ze ’s ochtends enkele seconden op in de microgolfoven. Werk ze af met je favoriete toppings en in no time ben je klaar om fris en fruitig aan de dag te beginnen! Bye bye koffiekoeken!

Zachte havermoutwafels

Zachte havermoutwafels

Nodig? (voor 4 grote wafels)

  • 1 banaan
  • 250 gr havermeel ( = fijngemalen havermout)
  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 35 gr gesmolten kokosolie ( + extra)
  • 1,5 tl bicarbonaat
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 flinke snuif kaneel

Toppings: yoghurt, granola, fruit, gepofte quinoa, … .

Hoe?

  • Verwarm het wafelijzer voor
  • Prak de banaan met een vork in een grote kom tot een papje
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed
  • Vet het wafelijzer in met wat kokosolie
  • Schep een flinke lepel van het beslag in het wafelijzer
  • Laat enkele minuutjes bakken (3 à 4) tot de wafel mooi goudbruin in
  • Laat even afkoelen op een rooster
  • Werk af met toppings naar keuze
  • Klaar!

Tip: Deze wafels vullen ontzettend goed, 1 wafel per persoon als ontbijt is normaal wel voldoende!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

One Comment

  1. Pingback: Havermoutpap met banaan en pindakaas - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.