Liefdevolle ravioli met tomatensaus

Love is in the air want Valentijn komt er aan! Jawel jawel, hét moment van het jaar om je geliefde eens extra in de watten te leggen. En dat kan op vele manieren. Met een romantisch etentje en gerechtjes vol liefde bijvoorbeeld! Geen idee hoe je daaraan moet beginnen? No worries, ik heb een uitgewerkt stappenplan voor jullie klaar!

STAP 1: Zorg voor een prachtig gedekte tafel met leuke borden en mooie placemats.
STAP 2: Haal de champagneglazen maar boven en schenk een lekker aperitiefje!
STAP 3: Kook een gerechtje vol liefde, deze liefdevolle ravioli met tomatensaus bijvoorbeeld. (Liever een ontbijtje/vieruurtje? Dan kan je deze hartjeswafels maken)
STAP 4: Ga voor een zoete afsluiter. Lekkere chocolade met aardbeien bijvoorbeeld, daarmee zit je altijd goed!

Et voila, meer heb je niet nodig voor een geslaagde tête-à-tête! Rest mij enkel nog het receptje van de liefdevolle ravioli met jullie te delen zodat jullie aan de slag kunnen! Veel succes!

Liefdevolle ravioli met tomatensaus

Liefdevolle ravioli met tomatensaus

Nodig? (voor 4 personen)

Voor het pastadeeg:

  • 250 gr 00-bloem
  • 3 eieren
  • 1 klein scheutje olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 1 teentje look, geperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 75 gr halfgedroogde tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 150 ml water

Voor de vulling:

  • 75 gr halfgedroogde tomaatjes
  • 100 gr ricotta
  • enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
  • peper & zout

Extra:

  • 1 eigeel
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum

Hoe?

  • Maak het pastadeeg, ik gebruik hiervoor het basisrecept van njam!
  • Hak de halfgedroogde tomaatjes fijn of mix ze kort
  • Meng ze met de ricotta, fijngehakte basilicum, peper en zout
  • Stans met een hartjesvorm hartjes uit het pastadeeg
  • Leg de helft van de hartjes op een rij en leg in het midden een lepeltje van het ricottamengsel
  • Bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel en leg er de andere helft van de hartjes bovenop
  • Druk goed aan
  • Fruit de ui en look aan in een scheutje olijfolie in een pan
  • Snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe samen met de tomatenblokjes en het water
  • Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout
  • Laat enkele minuutjes sudderen en mix tot een gladde saus in de blender
  • Kook de ravioli beetgaar in gezouten water (2 à 3 minuten)
  • Giet af en meng de pasta onder de saus
  • Verdeel over verschillende bordjes
  • Werk af met Parmezaanse kaas, verse basilicum en een snuif peper
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.