Spring naar de inhoud

Evenwichtig en voedzaam eten is belangrijk. Maar er zijn zo van die dagen dat je wel eens naar een stevige hap snakt (hallo hamburgers, frietjes en pizza!). Moet kunnen vind ik, af en toe dan toch! In plaats van dan in de auto te springen en richting het eerste beste fastfoodrestaurant te rijden ga ik echter wel liever zelf aan de slag. Zo maakte ik onlangs deze cheeseburgers klaar, een klassieker van formaat maar o-zo-lekker! Ik voegde er nog wat krokant gebakken spek aan toe en veel gebakken ajuin (da’s mijn favoriet), comfort food van de bovenste plank!

Cheeseburgers

Nodig? (voor 4 personen)

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 rundsburgers
  • 8 sneetjes spek
  • ΒΌ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 2 zoete witte uien
  • 4 plakjes cheddarkaas of cheddar kaassaus
  • Mayonaise
  • Boter

Hoe?

  • Bak de burgers en de sneetjes spek in een pan
  • Pel de zoete uien en snijd ze in ringen
  • Bak ze op een zacht vuurtje goudbruin in een klontje boter
  • Snipper de ijsbergsla fijn
  • Snijd de tomaten in schijfjes
  • Leg de hamburgerbroodjes open
  • Spuit er een toefje mayonaise op (of een andere saus naar keuze)
  • Leg er wat ijsbergsla, enkele schijfjes tomaat en een burger op
  • Laat over elke burger een plakje kaas smelten (of spuit er de kaassaus op)
  • Leg er het gebakken spek en de gebakken ajuinringen bovenop
  • Sluit de broodjes
  • Klaar!