Spring naar de inhoud

Risotto met bospaddenstoelen is een alom gekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Super lekker vind ik maar toch ga ik vandaag eens voor een risotto met een twist. De Parmezaanse kaas laat ik achterwege en in de plaats daarvan gebruik ik twee heerlijke smaakmakers uit de Aziatische keuken: witte miso en sojasaus!

Miso, voor wie dit niet kent, is een smaakmaker afkomstig uit Japan en gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een soort pasta die je net zoals een bouillonblokje bijvoorbeeld kan je gebruiken om je gerechten (sauzen, soepen, dressings, …) extra smaak te geven. Miso heeft een krachtige, zout-zoete smaak en ik ben er dol op! Zelf deze risotto met bospaddenstoelen en een gepocheerd eitje eens proberen? Check dan snel het recept hieronder!

Risotto met bospaddenstoelen en een gepocheerd eitjeĀ 

Nodig? (2 grote porties)

  • 400 gr bospaddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 175 gr risottorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 el witte misopasta (shiro miso)
  • 1 kl sojasaus
  • 2 eieren
  • sesamzaadjes
  • lente-ui
  • chiliflakes
  • olijfolie
  • peper

Hoe?

  • Stoof de bospaddenstoelen aan in een scheutje olijfolie, schep ze uit de pot en zet opzij
  • Snipper de ui en de look fijn
  • Stoof ze aan in dezelfde pot in een scheutje olijfolie
  • Voeg als de ui glazig is de risottorijst toe en laat een minuutje meebakken
  • Bevochtig vervolgens met de helft van de groentebouillon
  • Laat de rijst op een zacht vuurtje de bouillon opnemen, roer regelmatig
  • Voeg beetje bij beetje nog extra bouillon toe tot de rijst volledig gaar is
  • Roer als laatste nog de misopasta en de sojasaus onder de risotto
  • Kruid met peper van de molen
  • Breng water met daarin een flinke scheut azijn aan de kook
  • Pocheer er de eitjes in
  • Schep de risotto in twee bordjes en leg er een eitje bovenop
  • Werk af met sesamzaadjes, chiliflakes en fijngehakte lente-ui
  • Klaar!

Tip: Als je het eitje weglaat heb je een volwaardig vegan gerecht!