Havermoutpap met banaan en pindakaas

Op koude ochtenden verlang ik wel eens naar een warm ontbijtje. En dan is deze warme havermoutpap met banaan en pindakaas het perfecte recept. Lekker voedzaam en havermout zorgt er bovendien voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Na een kom als deze kan je wel verder tot de middag! 😉

Havermoutpap met banaan en pindakaas

Havermoutpap met banaan en pindakaas

Nodig? (voor 1 portie)

  • 35 gr havermout
  • 150 ml Campina halfvolle melk
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl suiker/zoetstof/honing/ahorn

Toppings:

  • 1/2 banaan
  • 1 el pindakaas
  • 1 el granola
  • pure chocoladeschilfers

Hoe?

  • Doe de haver samen met de melk in een steelpannetje
  • Verwarm op het vuur en begin te roeren
  • Voeg nog een snuifje kaneel en eventueel een beetje suiker of zoetstof toe
  • Breng de havermoutpap aan de kook, laat 2 à 3 minuutjes indikken en blijf roeren
  • Doe de havermoutpap in een kommetje
  • Snijd de banaan in schijfjes en schik ze bovenop de havermoutpap
  • Lepel er nog wat pindakaas naast
  • Werk af met een lepel granola en wat pure chocoladeschilfers (of andere toppings naar keuze)
  • Smakelijk!

Tip: Heb je je havermout liever ietsje vloeibaarder? Voeg dan wat extra melk toe!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina. 

Meer ontbijtrecepten? Check ook:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.