De aller-smeuïgste cake

Het zijn speciale tijden nu we met z’n allen binnen moeten blijven. Van het kijken naar het nieuws of het scrollen door sociale media die vol staan met goedbedoelde raad, tips en waarschuwingen word ik met momenten wel een beetje onrustig. En om mijn onrustigheid niet te doen overslaan in paniek ga ik dan op zoek naar iets wat mijn kalmeert. En zo zijn er gelukkig wel wat dingen. Een rondje gaan lopen, een yogalesje meepikken op YouTube of iets bakken bijvoorbeeld. Zo gezegd zo gedaan en dus bakte ik afgelopen weekend na een rondje lopen en een lesje yoga deze zalige, aller-smeuïgste cake.

Bakken is tof en je gebak uitdelen aan al wie je lief hebt nog vééél leuker maar helaas gaat dat nu eventjes niet. Aangezien ik geen halve cake per dag wou eten en ook geen halve cake in de vuilbak wou gooien ging ik op zoek naar een recept voor een lekkere, smeuïge cake die niet snel uitdroogt. And guess what? Found it! Voor deze cake haal ik even alle superlatieven uit de kast want hij is niet alleen ongelofelijk lekker maar ook heerlijk luchtig en smeuïg, zeg maar gerust de aller-smeuïgste cake ter wereld! Afgedekt met plasticfolie kon ik er maar liefst vijf dagen lang van genieten. De ene dag als vieruurtje, de andere dag als ontbijt.. want dat is in deze tijden he-le-maal oké!

De aller-smeuïgste cake

De aller-smeuïgste cake 

Nodig?

  • 200 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk (305 ml)
  • 175 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 eieren
Hoe?
  • Klop de boter met de suiker luchtig in de keukenrobot
  • Giet er de gecondenseerde melk bij
  • Meng voorzichtig één voor één de eieren onder het beslag
  • Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout toe
  • Schraap met een pottenlikker regelmatig langs de wand van de mengkom
  • Neem een cakevorm en bedek deze met een laagje bakpapier
  • Stort het cakebeslag er in uit
  • Bak de cake gedurende 45 minuten à 50 in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Check met een satéprikker of de cake volledig gaar is
  • Laat afkoelen alvorens te serveren
  • Klaar!
  • Deze cake kan je verpakt in plasticfolie vijf dagen bewaren

Meer gebak? Check ook:

4 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.