Spring naar de inhoud

Spaghetti is toch wel wekelijks een vaste waarde in veel gezinnen. Ook hier komt dit populaire gerecht wel regelmatig op tafel. Daarnaast vind ik het ook bijzonder handig om altijd een pot bolognaisesaus in de diepvries te hebben zitten die ik kan uithalen op drukke dagen. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een eigen succesrecept voor spaghetti bolognaise maar ik deel toch heel graag dat van mij met jullie. Niets moeilijk aan en het bevat bovendien heel veel lekkere groentjes, wel 7 verschillende! Wie zin heeft om mijn spaghetti bolognaise met veel groentjes eens uit te proberen, het recept vind je hieronder. Eet smakelijk!

Spaghetti bolognaise met veel groentjes

Nodig? (voor 8 porties)

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 500 gr gehakt
  • 3 wortels
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 250 gr champignons
  • 500 ml tomatenpassata
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snuifje peper
  • snuifje zout
  • olijfolie
  • spaghetti

Hoe?

  • Fruit de ui aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en laat het volledig gaar bakken
  • Schep het gehakt uit de pot en hou opzij
  • Verwarm opnieuw een scheutje olijfolie en voeg de fijngesneden wortels toe
  • Doe daarna één voor één de paprikablokjes, courgetteblokjes, aubergineblokjes en stukjes champingon er bij
  • Laat enkele minuten stoven
  • Voeg het gehakt opnieuw toe en zet het geheel onder met tomatenpassata
  • Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe
  • Breng extra op smaak met peper en zout
  • Laat minimum een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje
  • Kook de spaghetti gaar en giet af
  • Seveer de spaghetti met de saus en werk af met gemalen kaas
  • Klaar!

Tip: Deze saus is op z’n best als je ‘m een dagje op voorhand maakt!