Spring naar de inhoud

Soep eet ik bijna elke dag. Om er voor te zorgen dat dat niet gaat vervelen probeer ik voor zo veel mogelijk afwisseling te zorgen. De ene keer ga ik voor een exotische soep met veel uitheemse kruiden, de andere keer maak ik een echte klassieker. Deze kervelsoep met erwtjes en rijst hoort eerder in die laatste categorie thuis. Het is dan misschien geen über-hip recept, zalig lekker is het wel en dat is natuurlijk wat telt! Door de toevoeging van rijst en erwtjes is dit soepje een rijkelijk en vullend gerecht. Heerlijk als lunch met een stukje zuurdesembrood!

Kervelsoep met erwtjes en rijst 

Nodig?

  • 1 ui
  • 1 dikke preistengel
  • 3 l water
  • 200 gr kervel (vers of diepgevroren)
  • 100 gr rijst
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 300 gr erwtjes (diepvries of uit blik)
  • olijfolie

Hoe?

  • Snipper de ui fijn en snijd de prei in stukjes
  • Stoof deze groentjes aan in scheutje olijfolie in een grote pot
  • Voeg als de groentjes gaar zijn het water en de kervel toe
  • Doe daarna de groentebouillonblokjes, de rijst en de erwtjes er bij
  • Als je erwtjes uit blik gebruikt mag je gerust ook het vocht ervan toevoegen, dit geeft extra smaak aan de soep
  • Breng de soep aan de kook en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is
  • Klaar!