Spring naar de inhoud

Yoghurt met vers fruit en crunchy granola, da’s voor mij altijd een goed begin van de dag. Standaard heb ik dan ook een grote zelfgemaakte pot granola in mijn keuken staan. Ik wissel graag af en gebruik vooral wat ik nog in de keukenkasten kan vinden van noten, zaden en pitten. Voor deze granola gooide ik het eens over een exotische boeg. Het werd een bounty granola met chocolade en kokos. Een hemelse combinatie die jullie zeker ook eens moeten uitproberen!

Bounty granola met chocolade en kokos 

Nodig? (voor een grote pot)

  • 250 gr havervlokken
  • 25 gr pitten en zaden naar keuze
  • 50 gr kokosschilfers
  • 1 snuifje zout
  • 5 el gesmolten kokosolie
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 75 gr pure chocolade (70%)
  • 1 pot Campina romige yoghurt met bosbes
  • rood fruit

Hoe?

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Doe de havervlokken, de pitten en zaden, de kokosschilfers en het snuifje zout in een grote kom
    • Voeg er de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop aan toe
    • Meng goed onder mekaar
    • Neem een met bakpapier bedekte bakplaat en verdeel daar de granola gelijkmatig over
    • Bak de granola +- 25 minuten in de oven
    • Breek de pure chocolade in stukjes en doe ze in een kom
    • Haal de granola uit de oven en schep deze (nog warm) op de chocolade
    • Meng de smeltende chocolade onder de granola zodat die helemaal bedekt wordt met een laagje chocolade
    • Laat afkoelen
    • Serveer de bounty granola met romige bosbesyoghurt en rood fruit
    • Klaar!

Tip: Bewaar de granola +- 2 à 3 weken in een afgesloten glazen pot.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.