Spring naar de inhoud

Yess het aspergeseizoen is weer van start gegaan! Ik ben echt zot van deze groente. Zowel de witte als de groene variant staan hier regelmatig op tafel. Deze keer verwerkte ik het witte goud in een heerlijke salade met nog twee andere topproducten: eitjes en grijze garnalen. Een waar feestmaal! Wil je zelf deze salade met asperges en grijze garnalen eens proberen? Lees dan hieronder het recept!

Salade met asperges en grijze garnalen

Nodig?

  • 8 witte asperges
  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 stengel lente-ui
  • 100 gr boter
  • 250 gr gepelde grijze garnalen
  • peper – zout

Hoe?

  • Schil de asperges en snijd het houten uiteindes er af
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water
  • Snijd ondertussen de Romeinse sla in fijne reepjes
  • Kook de eieren hard en laat ze afkoelen
  • Scheid het eiwit van het eigeel en hak beide heel fijn
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes
  • Smelt de boter in een pan en bak er de asperges kort in
  • Kruid ze met peper en zout
  • Dresseer de salade op verschillende borden: verdeel de reepjes Romeinse sla, de garnalen, de stukjes ei, de blokjes komkommer en de stukjes lente-ui
  • Werk af met stukjes asperge en een lepeltje van de gesmolten boter uit de pan
  • Klaar!