Spring naar de inhoud

Vandaag een lekker zoet receptje op de blog waar heel wat van jullie gek op zijn: oreo cheesecake! Ik maakte dit lekkere taartje vorige week en deelde er een foto van in de stories van mijn Instagramprofiel. Ik werd een beetje overweldigd door het aantal reacties en het aantal vragen naar het recept! Heel leuk! Dus tadaaaa: hier is voor jullie mijn recept voor een zalige oreo cheesecake! Ik heb onderaan het artikel ook nog enkele tips toegevoegd voor een zo goed mogelijk resultaat. Want niet alleen de smaak moet goed zitten, het ook wil ook wat! Ik wens jullie alvast veel bakplezier toe!

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Nodig?

  • 300 gr oreo koekjes
  • 30 gr gesmolten boter
  • 75 gr witte chocolade
  • 150 ml room
  • 330 gr roomkaas
  • 100 gr bloemsuiker
  • springvorm met 15 cm diameter*

* Opgelet! Ik gebruik voor dit recept een kleine springvorm van 15 cm diameter. Heb je thuis een grotere vorm van bijvoorbeeld 24 cm diameter? Dan verdubbel je best het recept voor een volledig gevulde springvorm.

Hoe?

  • Doe de helft van de oreo koekjes (150 gram) samen met de gesmolten boter in de foodprocessor
  • Mix tot fijne kruimels
  • Neem een springvorm en bedek de bodem met een laagje bakpapier
  • Stort het kruimelmengsel er op uit zodat de hele bodem bedekt is met een laagje kruimels
  • Druk goed aan met een lepel
  • Zet in de koelkast
  • Smelt de witte chocolade samen met een scheutje van de room
  • Klop de roomkaas los met een handmixer in een grote kom
  • Klop in een andere kom de resterende room lobbig
  • Mix de gesmolten witte chocolade en de bloemsuiker onder de roomkaas
  • Spatel er daarna voorzichtig de opgeklopte room onder
  • Hak de overige oreo koekjes in stukjes en meng ze als laatste onder het cheesecakebeslag
  • Neem de springvorm uit de koelkast en verdeel de cheesecakevulling over de bodem
  • Zet de cheesecake een nachtje in de koelkast om op te stijven
  • Serveer met extra toefjes slagroom en oreo kruimels
  • Klaar!

Enkele tips:

  • Om de cheesecake mooi uit de springvorm te halen ga ik als volgt te werk: neem een aardappelmesje en spoel het onder heet water zodat het lemmet een beetje warm is. Ga voorzichtig met de lemmet van het mes langs de binnenkant van de rand van de springvorm tot de cheesecake overal los is. Nu kan je de rand van de springvorm gemakkelijk verwijderen.
  • Doordat de cheesecake op een bakpapiertje staat kan je die gemakkelijk van de bodem van de springvorm halen en op een taartvorm op bord schuiven.
  • Deze cheesecake stijft perfect op, ook al zit er geen gelatine in. Dit komt door de witte chocolade die terug gaat stollen. Wil je de witte chocolade liever weglaten? Dan gebruik je best wel wat gelatine.
  • Met dit cheesecakerecept kan je veel kanten uit. Vervang de oreo koekjesbodem bijvoorbeeld door zandkoekjes of granenkoekjes. Qua vulling kan je ook chocoladedruppels, fruit, fruitcoulis, nootjes, M&M’s, … gebruiken.