Spring naar de inhoud

Ik heb om die reden heb ik dan ook altijd een voorraadje bevroren stukjes banaan in mijn diepvries zitten. Zoals bij veel van mijn receptjes, kan je hier ook heel wat variaties op maken. Zo kan je bijvoorbeeld nog andere stukken bevroren fruit toevoegen. Ik denk aan frambozen, aardbeien, meloen of mango. Daarnaast kan je nog een aantal extra smaakmakers toevoegen indien je dat wenst. Bijvoorbeeld vanille, kaneel, chocoladestukjes of verse munt. Ik ging deze keer voor kokosschilfers, oreo koekjes en cacaopoeder. Drie smaakmakers die zalig lekker zijn bij mijn creamy bananenijs!

Vanwaar nu net de naam nicecream? Omdat dit bananenijs geen room of extra toegevoegde suikers bevat wordt het gezien als ‘nice’ voor de lijn. “Nice icecream” dus. En vandaar: nicecream!

Wat heb je nodig?

  • 1 bevroren banaan
  • 1 scheutje melk
  • 1 kl kokosschilfers
  • 2 oreo koekjes
  • 1 tl cacaopoeder

Hoe maak je het?

  • Doe de bevroren stukjes banaan in de blender
  • Voeg een scheutje melk toe
  • Doe er nog een lepeltje kokosschilfers bij
  • Laat draaien in de blender tot het mengsel de consistentie van ijs heeft
  • Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat extra melk toe
  • Is het mengsel te dun? Voeg extra stukjes bevroren banaan toe of zet het mengsel nog even in de diepvries alvorens het te serveren
  • Schep de nicecream in een kommetje
  • Verkruimel er de oreo koekjes boven
  • Top met extra kokosschilfers en een laagje cacaopoeder
  • Klaar!

Categorieën:

Fruit
Ijs

Tags:

banaan
Bananenijs gezond
Bananenijs recept
Bananenijs zonder suiker
Nicecream
Nicecream maken
Nicecream recept