Spring naar de inhoud

Bananenbrood met pindakaas en chocolade.. ik denk dat ik mij oprecht geen betere combinatie kan voorstellen. Banaan, pindakaas en chocolade zijn drie ingrediënten waar ik super graag mee aan de slag ga in de keuken, ze kunnen verwerken in één recept vond ik dan ook hemels! Afgelopen week kreeg ik op een avond plotseling super veel zin om dit bananenbroodje te maken.. bleek dat ik ook nog eens alle ingrediënten gewoon in huis had en dus ben ik meteen aan de slag gegaan! Ik eet dit bananenbrood vaak als tussendoortje maar het kan ook perfect als zoet ontbijt met een laagje confituur op bijvoorbeeld. Of als late night snack wanneer er een klein goestingske opkomt. Haha! 😉

Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Nodig?

  • 1 grote rijpe banaan (of twee kleintjes)
  • 200 gr pindakaas
  • 100 gr witte suiker
  • 75 gr bruine suiker
  • 2 grote eieren (of 3 kleintjes)
  • 150 ml Campina halfvolle melk
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 100 gr chocolade chips

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Plet de banaan met een vork tot een papje
  • Doe de pindakaas samen met de witte en de bruine suiker in een kom
  • Meng tot een gladde massa
  • Voeg al kloppend één voor één de eieren toe
  • Doe daarna de melk en de geplette banaan erbij
  • Meng vervolgens nog de bloem, het bakpoeder, het zout en de chocolade chips onder het beslag
  • Neem een rechthoekige bakvorm
  • Vet deze in met een laagje boter en stuif er een dun laagje bloem over
  • Schep het beslag in de bakvorm
  • Plaats het bananenbrood gedurende +- één uur in de oven (afhankelijk van de sterkte van je oven)
  • Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuutjes afkoelen in de bakvorm
  • Haal het vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat op een rooster verder afkoelen
  • Klaar!

Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!