Spring naar de inhoud

De lente bracht ons tot nu toe niet enkel al veel zonnige dagen maar ook heel wat heerlijke producten die nu volop in ’t seizoen zijn om mee aan de slag te gaan in de keuken! Ik denk bijvoorbeeld aan asperges, radijsjes, jonge aardappeltjes, kropsla, komkommer, … . Stuk voor stuk heerlijke producten die ik samenbracht in een heerlijk gerecht. Zo ontstond mijn groene aardappelsalade met een frisse kruidendressing! Hiervoor gebruik ik geen groene aardappelen by the way, het groen verwijst naar de groene groenten die ik bij de aardappelen serveer. 😉 Deze salade is heerlijk als lichte lunch maar bijvoorbeeld ook lekker met een stukje witte vis erbij of als bijgerecht bij de bbq.

Groene aardappelsalade met een frisse kruidendressing

Nodig? (2 personen)

  • 8 krielaardappeltjes
  • 10 mini-groene asperges
  • 2 eieren
  • ¼ krop sla
  • ¼ komkommer
  • 4 radijsjes
  • Enkele takjes dille
  • Peper – zout
  • Olijfolie

Voor de kruidendressing:

  • 100 gr Campina zure room
  • 1 handje verse kruiden: dille, munt, basilicum, koriander, peterselie, …
  • Peper – zout

Hoe?

  • Kook de aardappeltjes gaar in gezouten water (+- 15 minuten)
  • Kook in hetzelfde water de eieren hard (+- 10 minuten) en de asperges gaar (+- 5 minuten)
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een beker
  • Mix tot een gladde dressing met een handmixer
  • Snijd de sla in dunne reepjes
  • Snijd de komkommer en de radijsjes in dunne plakjes
  • Dresseer alles mooi op een bord
  • Begin met het bord in te smeren met een laagje van dressing
  • Leg er de sla, de aardappeltjes (in schijfjes), de plakjes komkommer en de plakjes radijs op
  • Snijd het hardgekookte ei doormidden en schik het tussen de salade
  • Werk af met de gekookte groene asperges en enkele takjes dille
  • Breng ten slotte op smaak met peper, zout en enkele druppeltjes olijfolie alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.