Chewy chocoladekoekjes

Chewy chocoladekoekjes.. dat wil zeggen dat ze lekker krokant zijn aan de buitenkant en toch zalig zacht vanbinnen! Hemels vind ik dat! Deze koekjes zijn het ideale vieruurtje bij een tasje koffie of een kopje thee. Ze zijn het allerlekkerst net nadat ze gebakken zijn en ze vanbinnen nog lekker warm zijn maar je kan ze ook gerust nog enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos! Ik bestrooi ze met een klein beetje grof zeezout voor een lekkere sweet & salty toets. Moeten jullie zeker eens proberen!

Chewy chocoladekoekjes

Chewy chocoladekoekjes

Nodig? (voor +- 20 koekjes)

  • 2 eieren
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 75 gr witte suiker
  • 225 gr melkchocolade
  • 60 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 75 gr fijngehakte pure chocolade
  • grof zeezout (optioneel)

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix de eieren samen met de suikers luchtig in de keukenrobot
  • Smelt de boter samen met de chocolade in de microgolfoven of au-bain marie
  • Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel
  • Voeg er nog de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snuifje zout aan toe
  • Meng tot een sticky beslag
  • Spatel als laatste er de fijngehakte stukjes pure chocolade onder
  • Zet het koekjesdeeg een kwartiertje in de koelkast zodat het hard kan worden
  • Neem twee bakplaten met daarop een laagje bakpapier
  • Schep op elke bakplaat vier kleine hoopjes van het beslag
  • Plaats de koekjes in de oven gedurende 12 à 14 minuten
  • Bestrooi ze met een klein beetje grof zeezout (optioneel)
  • Laat ze 10 minuutjes afkoelen alvorens ze van de bakplaat te halen en op te eten
  • Klaar!

Tips:

  • De koekjes groeien nog aanzienlijk tijdens het bakken dus maak de hoopjes beslag zeker niet te groot
  • Zorg ook voor voldoende plaats tussen de koekjes zodat ze niet tegen mekaar komen tijdens het bakken
  • Maximum 4 koekjes per bakplaat is aan te raden

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex #kokenophakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.