Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor +- 20 koekjes

  • 2 eieren
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 75 gr witte suiker
  • 225 gr melkchocolade
  • 60 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 75 gr fijngehakte pure chocolade
  • grof zeezout (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix de eieren samen met de suikers luchtig in de keukenrobot
  • Smelt de boter samen met de chocolade in de microgolfoven of au-bain marie
  • Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel
  • Voeg er nog de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snuifje zout aan toe
  • Meng tot een sticky beslag
  • Spatel als laatste er de fijngehakte stukjes pure chocolade onder
  • Zet het koekjesdeeg een kwartiertje in de koelkast zodat het hard kan worden
  • Neem twee bakplaten met daarop een laagje bakpapier
  • Schep op elke bakplaat vier kleine hoopjes van het beslag
  • Plaats de koekjes in de oven gedurende 12 à 14 minuten
  • Bestrooi ze met een klein beetje grof zeezout (optioneel)
  • Laat ze 10 minuutjes afkoelen alvorens ze van de bakplaat te halen en op te eten
  • Klaar!

Tips:

  • De koekjes groeien nog aanzienlijk tijdens het bakken dus maak de hoopjes beslag zeker niet te groot
  • Zorg ook voor voldoende plaats tussen de koekjes zodat ze niet tegen mekaar komen tijdens het bakken
  • Maximum 4 koekjes per bakplaat is aan te raden

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Categorieën:

Gebak

Tags:

Chewy chocoladekoekjes
chocolade
Chocoladekoekjes bakken
Chocoladekoekjes recept
Koekjes