Zalm roll met avocado en zoete aardappelfrietjes

Hebben jullie wel eens een lobster roll gegeten? Je kent de decadente snack misschien wel: een zoet briochebroodje gevuld met kreeftenvlees, sla en wat mayonaise. Ik moet toegeven dat ik er echt gek op ben. Vorig jaar was ik in NYC en trok ik speciaal naar Luke’s Lobster die bekend staan om hun overheerlijke broodjes kreeft. Ik genoot er met volle teugen van een lobster roll en telde er met plezier ettelijke dollars neer voor deze lekkernij. Op vakantie mag het al wel eens wat meer zijn, toch? Thuis komt kreeft echter niet zo vaak op tafel. Want dat is best een kostelijke affaire als je er eentje van goede kwaliteit wilt. Dus toen ik onlangs weer zin kreeg in dit heerlijke broodje bedacht ik een alternatief en zo werd de zalm roll of salmon roll geboren! Een beetje anders maar toch ook heel erg lekker (en al wat vriendelijker voor de portemonnee)! Ik serveer mijn zalm roll met avocado en zoete aardappelfrietjes, dat is 100% genieten van 100% comfort food!

Zalm roll met zoete aardappelfrietjesZoete aardappelfrietjes

Zalm roll met avocado en zoete aardappelfrietjes

Nodig? (4 personen)

  • 350 gr zalm
  • 1 avocado
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 el mayonaise
  • 8 meergranensandwiches
  • 4 zoete aardappelen
  • 6 el olie
  • 2 el maïszetmeel (maïzena)
  • 1 Romeinse sla
  • peper – zout

Hoe?

  • Leg de zalmfilet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie
  • Laat de zalm 20 à 25 minuten garen in de oven op 180 graden
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes, de lente-ui in ringetjes en de sla in reepjes
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes
  • Meng in een kommetje de olie met het maïszetmeel, peper en zout
  • Meng onder de zoete aardappelfrietjes
  • Bak ze gedurende 15 minuten in een heteluchtfriteuse op 190 graden (of 25 minuten in een gewone oven)
  • Haal de zalm uit de oven en trek ‘m met een vork in stukjes
  • Meng er de avocadoblokjes, de lente-ui, de mayonaise, peper en zout onder
  • Snijd de meergranensandwiches open aan de bovenkant
  • Vul ze op met de reepjes sla en de zalmmengeling
  • Werk af met extra lente-ui en serveer met de zoete aardappelfrietjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex #kokenophakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.