Salade met geitenkaas, peperkoek en appeltjes

Het zomert buiten en dus zetten we allemaal weer wat vaker een lekker slaatje op tafel. Zo ook hier ten huize Koken Op Hakken! Vandaag deel ik dan ook een salade recept met jullie. En niet zo maar eentje. Deze salade staat helemaal bovenaan gerankt in mijn lijst van favoriete salades. Het is er eentje met een gouden combo: geitenkaas en peperkoek! De zoetekauw in mij heeft altijd graag ‘een zoetje’ in haar gerechten en daarom gebruik ik voor deze salade de honingpeperkoek van Vondelmolen. Zijn zoete-kruidige smaakt pairt perfect met de pittige geitenkaas. Wisten jullie trouwens dat de peperkoek van Vondelmolen al meer dan 150 jaar ambachtelijk gemaakt wordt in België? Dit lekkers van bij ons is dan ook een erkend streekproduct waar ik graag mee aan de slag ga! Het resultaat: een salade met geitenkaas, peperkoek en appeltjes!

Salade geitenkaas met peperkoek

Salade met geitenkaas, peperkoek en appeltjes

Nodig? (2 personen)

  • 6 plakjes Vondelmolen peperkoek (met honing of parelsuiker)
  • 1 rolletje zachte geitenkaas
  • 1 rode appel
  • 1 el Luikse siroop
  • 200 gr gemengde sla
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1/4 komkommer, in plakjes
  • 1 el pitten- en zadenmix

Hoe?

  • Stans met een kleine dresseerring rondjes uit de plakjes peperkoek
  • Snijd de geitenkaas in schijfjes en leg op elk rondje peperkoek een schijfje geitenkaas
  • Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak ze 15 minuutjes onder de grill in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
  • Schil ondertussen de appel en snijd hem in kleine blokjes
  • Stoof de blokjes aan in een pan tot de appel lekker mals is
  • Meng er vervolgens een lepel Luikse siroop onder en laat een minuutje karamelliseren
  • Verdeel de sla, de tomaatjes en de komkommer over twee bordjes
  • Leg er de schijfjes peperkoek met geitenkaas bovenop
  • Lepel er de gebakken appeltjes over
  • Werk af met een lepeltje pitten en zaden
  • Klaar!

Tips:

  • Gooi de restjes peperkoek zeker niet weg, maak er bijvoorbeeld croutons van of verwerk ze in een lekkere broodpudding
  • Hou je van een pittige kaassmaak? Kies dan voor een oudere, gerijpte geitenkaas
  • Geen appels in huis? Ook met peer is deze salade heel lekker!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex #kokenophakken!

Peperkoek Vondelmolen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.