Verloren brood met coulis van rood fruit

De dag goed beginnen met een lekker ontbijtje en het kunnen opwerken van restjes, dat zijn nu eens twee dingen waar ik heel gelukkig van wordt. En als ik die dan ook nog eens kan combineren is het helemaal feest, zoals in dit receptje voor verloren brood met coulis van rood fruit! Ik vries altijd een deel van mijn brood in voor later dus overschotjes oud brood heb ik niet echt vaak. Maar als het dan toch voorkomt maak ik ineens van een nood een deugt en bak ik er heerlijke wentelteefjes, ook wel verloren brood of gewonnen brood genoemd van. Heerlijk met een coulis van rood fruit en als je er een exotische toets aan wil geven, voeg er dan nog wat kokosschilfers en partjes passievrucht aan toe!

Verloren brood met coulis van rood fruit

Verloren brood met coulis van rood fruit

Nodig? (2 personen)

  • 200 gr rood fruit
  • 1 el suiker / honing / ahornsiroop
  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 1 eitje
  • snuifje kaneel
  • 1 klontje boter
  • 4 sneetjes (oud) brood
  • 1 el kokosschilfers
  • vers fruit ter afwerking: frambozen, passievrucht, …

Hoe?

  • Doe de rode vruchten in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje
  • Voeg de suiker, honing of ahornsiroop toe en laat sudderen tot het fruit zacht is
  • Mix glad met een staafmixer of in de blender
  • Neem een diepe schaal of een diep bord
  • Breek er het eitje in en voeg de melk en het snuifje kaneel toe
  • Klop los
  • Smelt in een pan op het vuur een klontje boter
  • Snijd sneetjes brood in twee en dompel ze onder in het eiermengsel
  • Bak ze daarna in de pan goudbruin
  • Leg de gebakken boterhammen op een stapel
  • Besprenkel met de coulis van rood fruit
  • Werk af met kokosschilfers en vers fruit (bv. passievrucht)
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! 
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.