Fluffy kefir pannenkoekjes

Zoals jullie misschien wel weten ondertussen ben ik al meer dan een jaar trotse ambassadrice van Campina. Elke maand maak ik met veel plezier verschillende receptjes met hun producten. Onlangs bracht Campina een nieuw product om de markt en dat wil ik vandaag graag aan jullie voorstellen!

Campina Kefir
Je dag gezond en boordevol smaak beginnen kan vanaf nu met de Kefir van Campina. Kefir? Kennen jullie dat? Ik vertel er graag wat meer over! Kefir is een zuivelproduct op basis van gefermenteerde melk. Het bevat veel voedingsstoffen en probiotica (goed voor de darmen) en wordt daardoor gezien als een extra gezonde versie van yoghurt. Je kan het zo eten als ontbijt met wat granola bijvoorbeeld of verwerken in zowel hartige als zoete recepten. Campina bracht drie verschillende varianten op markt: natuur, aardbei en haver. Ik ga vandaag aan de slag met de natuur-versie en maak er mega fluffy kefir pannenkoekjes van!

Fluffy kefir pannenkoekjes

Fluffy kefir pannenkoekjes

Nodig? (voor +- 20 pannenkoekjes)

  • 3 potjes Campina Kefir Natuur (450 gr)
  • 1 ei
  • 30 gr suiker
  • 1/2 tl zout
  • 350 gr bloem
  • 1/2 tl baking soda

Hoe?

  • Doe de kefir, het ei, de suiker en het zout in een grote kom
  • Mix onder mekaar met een handmixer
  • Voeg er vervolgens de bloem en de baking soda aan toe
  • Mix opnieuw tot je een beslag zonder klonters hebt
  • Laat het deeg 15 minuten rusten
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Lepel er enkele hoopjes beslag in (reken ongeveer 1 eetlepel beslag per pannenkoekje)
  • Laat ze een tweetal minuutjes bakken
  • Draai de pannenkoekjes om en laat ze ook aan de andere kant mooi goudbruin bakken
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze: fruit, granola, honing, … .
  • Klaar!

Tips:

  • Dit pannenkoekendeeg is best stevig en meng je daarom beter in de keukenrobot of met een handmixer in plaats van met een garde.
  • Wil je allemaal pannenkoekjes van dezelfde grootte? Gebruik dan een dresseerring. Zet de dresseerring in de pan en lepel er een hoopje beslag in. Laat een tweetal minuutjes bakken, verwijder vervolgens de ring en draai het pannenkoekje om, om het ook aan de andere kant te laten bakken.
  • Gebruik niet te veel beslag per keer, één eetlepel is echt voldoende. De pannenkoekjes zullen nog groeien eens je ze omdraait.
  • Deze kefir pannenkoekjes kan je perfect invriezen voor later. Even terug opwarmen in de pan of in de microgolfoven en je hebt in no time een heerlijk ontbijtje!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! 
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.