Spring naar de inhoud

Barbecue. Spontaan beginnen we dan te denken aan het grillen van een lekker stukje vlees. Maar ook vis gaat heel erg goed op de barbecue! Onlangs kreeg ik de kans om de nieuwe elektrische barbecue Alexia van Barbecook uit te testen (je leest hier wat ik er van vond) en ik maakte er deze heerlijke gegrilde visspiesjes met kruidige olie op. Heeeerlijk!

Gegrilde visspiesjes met kruidige olie

Nodig?

  • 250 gr verse zalm, zonder vel
  • 250 gr verse kabeljauw
  • 10 scampi
  • 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden, een snuifje peper en een snuifje zout
  • Zet aan de kant
  • Snijd de verse zalm en de verse kabeljauw in blokjes
  • Snijd de citroenen in flinterdunne schijfes
  • Rijg de stukjes vis en de scampi aan houten stokjes met telkens een schijfje citroen er tussen
  • Smeer de spiesjes in met de kruidige olie
  • Grill de spiesjes op de barbecue of in de pan
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Barbecook.