Omeletwraps met gerookte zalm en avocado

De zomer.. dat is niet enkel aperitiefjes drinken, genieten van het zonnetje en barbecueën maar ook PICKNICKEN! Zo fijn en ontspannend om te doen maar een goede voorbereiding is natuurlijk key als je zorgeloos wil genieten van je een middagje lunchen in de natuur. Voor wie wel wat hulp kan gebruiken heb ik alvast een checklist en een lekker receptje in petto!

Ik ga picknicken en ik neem mee: 

  • Een leuk tafelkleed op uit te spreiden en op te zitten
  • Een frigobox met hapjes (onderstaande omeletwraps met gerookte zalm en avocado bijvoorbeeld) en drankjes
  • Leuke servetten
  • Een wijnkoeler om de drankjes koel te houden
  • Glazen, bestek en een flesopener (dat laatste wordt maar al te vaak vergeten!)
  • Een dienblad of kaasplank om de hapjes op te serveren (vééél handiger dan allemaal verschillende bordjes)
  • Een draadloze speaker voor een leuk muziekje
  • Zonnecrème, zonnebril of een hoedje
  • Een mini barbecue (vooraf best wel even checken of dit is toegelaten op de picknickplek)
  • Een vuilzakje om je afval terug mee te nemen

Omeletwrap met avocado en gerookte zalm

Omeletwraps met gerookte zalm en avocado

Nodig? (voor 2 wraps)

  • 4 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 1/4 ijsbergsla
  • peper
  • zout
  • boter

Hoe?

  • Kluts de eieren in een kommetje samen met een scheutje melk, een snuifje peper en een snuifje zout
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Giet er de helft van het eiermengsel in
  • Laat stollen en draai om
  • Herhaal met de andere helft van het eiermengsel
  • Laat de twee omeletten afkoelen
  • Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn
  • Breng op smaak met een snuifje peper en een snuifje zout
  • Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes
  • Besmeer de omeletten met een laagje geprakte avocado
  • Leg er de sneetjes gerookte zalm bovenop
  • Bestrooi met de reepjes ijsbergsla
  • Rol de omeletten op en snijd ze in stukjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! 
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.