Pasta met een romig sausje van paprika en tomaat

Pastalovers opgelet! Ik heb vandaag weer een receptje voor jullie in petto dat om duimen en vingers van af te likken is: pasta met een romig sausje van paprika en tomaat. Ohh zo’n heerlijke creamy pastasaus.. wie houdt daar nu niet van?! Doordat de groentjes lekker gegrild worden in de oven zit de saus boordevol smaak en bovendien is er ook nog eens weinig werk aan. Terwijl de groenten roosteren in de oven heb je nog een zee van tijd om andere dingen te doen. Vaatwasser uitladen, boodschappen online bestellen, snel nog een aflevering van je favoriete serie kijken, … you name it! 😀 Wanneer de groenten uit de oven komen hoef je enkel nog wat room en basilicum erbij te doen, even mixen en klaar. Aan tafel maar!

Pasta met een romig sausje van paprika en tomaat

Pasta met een romig sausje van paprika en tomaat

Nodig?

  • 2 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 125 ml Campina lichte room
  • 300 gr pasta
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de paprika’s en de rode ui in stukken
  • Leg ze samen met de kerstomaatjes en de teentjes look op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout
  • Besprenkel met olijfolie
  • Rooster de groentjes ongeveer 30 minuten in de oven
  • Haal de groentjes uit de oven en hou enkele kerstomaatjes opzij
  • Doe de rest van de groentjes in de blender
  • Voeg er nog de basilicum en de room aan toe en mix glad
  • Breng eventueel extra op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout
  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Giet af en meng de paprika-tomatensaus en de opzij gehouden kerstomaatjes onder de pasta
  • Verdeel over verschillende bordjes
  • Werk af met Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! 
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.