(Koude) pasta met zongedroogde tomaatjes en spinazie

Je hebt reuze honger, trekt de koelkast open en merkt dat er niet veel lekkers om te eten meer in huis is. Daamnn! Maar de zin om nog snel naar de supermarkt te hollen is ver te zoeken.. Herkenbaar? Dan zit er maar één ding op natuurlijk en dat is kijken in alle donkere hoekjes van je keukenkastjes en de kelder eens ondersteboven halen op zoek naar ingrediënten waar je toch nog iets lekkers mee in mekaar kan flansen. Mijn tip? Zorg altijd voor enkele bokaaltjes of blikken met ingrediënten zoals gedroogde tomaatjes, olijven, artisjokken, kikkererwten in de voorraadkast. Deze hebben vaak een lange vervaldatum en  komen altijd wel eens van pas. Om deze (koude) pasta met zongedroogde tomaatjes en spinazie van te maken bijvoorbeeld! En ja, je ziet het goed dat ik ‘koude’ tussen haakjes heb gezet. Want deze pasta is zowel warm als koud echt super lekker. Aan jou de keuze dus hoe je ‘m het liefst eet!

Pasta met zongedroogde tomaatjes en spinazie

En als je dan toch in de kelder op zoek bent naar iets om te eten, kijk dat misschien ook even of er nog een lekker flesje staat om te kraken bij dit heerlijke gerecht. Ik heb alvast een lekkere wijntip voor jullie in de aanbieding: bij deze pasta serveer ik een heerlijk roséwijntje van Bordeaux, Les Trois Colonnes 2018. Deze jonge, droge rosé heeft een frisse, aangename smaak en bevat fruitige toetsen. Ideaal dus voor bij een zomers gerechtje zoals dit!

Les Trois Colonnes Rosé Bordeaux

(Koude) pasta met zongedroogde tomaatjes en spinazie

Nodig? (voor 4 personen)

  • 300 gr spirelli
  • 2 teentjes look, geperst
  • 100 gr (zon)gedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 100 gr gemarineerde artisjokharten, in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 handjes spinazie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Kook de spirelli al dente in gezouten water
  • Giet af (en spoel af onder koud, stromend water als je er koude pasta van wil maken) en laat uitlekken
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan
  • Fruit er de look in aan en voeg vervolgens de gedroogde tomaatjes, de artisjokharten en de kappertjes toe
  • Doe daarna de spinazie erbij en laat slinken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Meng de spirelli onder de groentjes
  • Verdeel de pasta over verschillende bordjes
  • Werk af met gedroogde basilicum, gedroogde oregano en geroosterde pijnboompitjes
  • Serveer optioneel met Parmezaanse kaas en een glaasje Les Trois Colonnes Rosé 2018 – Vins de Bordeaux
  • Klaar!

Tips:

  • In plaats van olijfolie kan je ook de olie van de zongedroogde tomaatjes of artisjokharten gebruiken voor extra smaak
  • Wees niet te kwistig met zout want ook de kappertjes zorgen al voor een zoute toets aan het gerecht
  • Deze pasta is ook super lekker als koude pastasalade bij een barbecue
  • Net zoals bij heel veel van mijn receptjes kan je gerust extra ingrediënten toevoegen (of weglaten als er iets tussen zit wat je niet graag eet). Deze ingrediënten vind ik ook heel erg goed passen bij dit recept: olijven, ansjovis, sardientjes, gerookte ham, spekblokjes, gegrilde aubergine, gegrilde courgette, … . De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bordeaux Wijnen.
#bordeauxwijnen
#bordeauxsummer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.