Hamburger met pulled chicken en koolsla

“Wat eten we vanavond?” Nog geen idee? Geen probleem, ik help je graag op weg! Een hamburger met pulled chicken en koolsla bijvoorbeeld? 😉 En nu we het toch over ideeën hebben.. Vaak krijg ik de vraag ‘Waar blijf jij al die inspiratie halen om telkens nieuwe recepten te verzinnen?’. Wel, dat vertel ik jullie graag! Eerst en vooral staat reizen helemaal bovenaan in het lijstje van inspiratiebronnen. Op vakantie vind ik het heerlijk om nieuwe keukens uit te proberen, onbekende ingrediënten te proeven en verrassende combinaties te ontdekken. Met mijn camera probeer ik deze gerechten dan mooi op beeld vast te leggen en in mijn notitieboekje noteer ik alle recepturen. Eenmaal thuis tracht ik dan een eigen versie klaar te maken van een gerecht dat ik ontdekt heb of ga ik aan de slag met ingrediënten die ik geproefd heb en zoek ik naar lekkere combinaties. Super fijn is dat!

Ook het wereldwijde web is natuurlijk een grote bron aan informatie én inspiratie. Zo gebruik ik ook vaak Pinterest om ideetjes op te doen voor nieuwe recepten of scroll ik door culi-websites op zoek naar nieuwigheden. Inspiratie voor dit recept vond ik bijvoorbeeld op de website van Hello Fresh. Een burger met pulled chicken, dat sprak me wel aan! Ik gaf uiteraard een eigen twist aan het recept door een aantal ingrediënten toe te voegen en andere weer weg te laten. Het resultaat is mijn ultieme kipburger! Enjoy!

Hamburger met pulled chicken

Hamburger met pulled chicken en koolsla

Nodig? (voor 4 burgers)

  • 2 rode uien
  • 3 kipfilets
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 300 gr koolsla (mix witte kool – wortel)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el barbecuesaus
  • Olijfolie
  • Peper – zout

Hoe?

  • Snijd de rode uien in halve ringtjes
  • Stoof ze een minuutje aan in een scheutje olijfolie in een braadpan
  • Voeg de kipfilets toe
  • Kruid met het gerookt paprikapoeder en voeg vier eetlepels water toe
  • Laat het geheel een kwartier sudderen onder deksel (roer af en toe)
  • Meng ondertussen de koolsla met de mayonaise, peterselie, peper en zout
  • Warm de hamburgerbroodjes kort op in de oven
  • Haal de kipfilets uit de pan en gebruik twee vorken om het vlees in kleine stukjes te plukken
  • Meng de plukjes kip terug onder de rode ui en roer er nog twee lepels barbecuesaus onder
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg ze met de pulled chicken en de koolsla
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.