Affogato met chocolade en slagroom

Het wordt warm de komende dagen. Wat zeg ik? Heet! Dus kan ik mij wel voorstellen dat jullie wel een beetje afkoeling kunnen gebruiken. Misschien wel in de vorm van een verfrissend dessertje? Waarom niet he! Ik heb er alleszins nood aan. 😉 Daarom deel ik vandaag met jullie mijn receptje voor een heerlijke affogato met chocolade en slagroom!

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom en chocoladesaus aan toe te voegen. Zo goed!

Affogato met chocolade en slagroom

Affogato met chocolade en slagroom

Nodig?

  • 2 dubbele espresso’s
  • 75 gr pure chocolade
  • 250 ml Campina volle room
  • 1 el bloemsuiker
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 1 kl cacaopoeder

Hoe?

  • Zet de espresso’s en zet ze even aan de kant
  • Smelt de pure chocolade samen met 50 ml van de room au bain-marie of in de microgolfoven
  • Meng tot een gladde chocoladesaus zonder stukjes
  • Klop de resterende room samen met een eetlepel bloemsuiker op tot slagroom
  • Neem vier leuke glaasjes
  • Lepel op de bodem een laagje van de chocoladesaus
  • Schep er een bol vanille-ijs bovenop
  • Giet er wat van de sterke koffie over
  • Werk af met een flinke toef opgeklopte room en cacaopoeder
  • Klaar!

Affogato met chocolade en slagroom

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.