Spring naar de inhoud

Krijg je gasten over de vloer en wil je nog vlug iets lekkers op tafel toveren? Dan is deze snelle paprika-tomatendip ideaal! Terwijl je de paprika en tomaatjes aanstooft doe je alle overige ingrediënten al in de blender. Groentjes erbij, mixen maar en klaar! Jep, zo simpel kan het zijn! En heb je nog over? Geen probleem, deze dip is ook super lekker als spread op de boterham. Zo heb je meteen ook al een heerlijke lunch voor de dag nadien! 😉

Snelle paprika-tomatendip

Snelle paprika-tomatendip

Nodig?

  • 1 rode paprika
  • 1 grote coeur de boeuf tomaat of 3 gewone tomaten of 20 kerstomaatjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje look, geperst
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 2 grote el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • peper – zout

Hoe?

  • Snijd de paprika en de tomaat in blokjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
  • Stoof er de paprika- en tomatenblokjes in aan samen met de zongedroogde tomaatjes en het teentje look
  • Doe ondertussen de basilicum, de Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten en de Italiaanse kruiden samen in de blender of chopper
  • Voeg er de gestoofde groentjes aan toe
  • Overgiet met een scheut olijfolie en kruid met peper en zout
  • Mix alles tot een gladde dip
  • Voeg eventueel extra olijfolie toe indien nodig (lees: als de dip nog niet smeuïg genoeg is!)
  • Schep de dip in een schaaltje en werk af met een blaadje basilicum
  • Serveer met dipstokjes
  • Klaar!

Tips:

  • Deze dip kan je ook perfect maken met enkel gewone tomaten of enkel zongedroogde tomaatjes
  • Geen pijnboompitten in huis? Ook walnoten, amandelen of pecannoten zijn een lekker alternatief!
  • Voor een zachtere dip kan je de Parmezaanse kaas vervangen door bijvoorbeeld roomkaas
  • Deze paprika-tomatendip is niet enkel lekker als hapje maar smaakt ook heerlijk op de boterham!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!