Spring naar de inhoud

Bij warm weer gaan we wel eens op zoek naar de nodige verkoeling door een ijsje te eten. Wist je dat je thuis ook heel gemakkelijk zelf ijs kan maken? Zelfs als je geen ijsmachine in je bezit hebt! Wat je nodig hebt voor de basis is een blikje gesuikerde gecondenseerde melk, room en een snuifje zout. Daar kan je dan nog je favoriete smaakmakers aan toevoegen: stukjes fruit, chocolade, speculaas, vanille, nootjes, koekjes, … noem maar op! Ik maakte zelf ook al eens een variant met chocoladestukjes, stracciatella-ijs dus. Ook heel erg lekker maar vandaag koos ik voor een heel bekend snoepje om te verwerken in mijn ijs: de Chokotoff! Ik gebruik zowel stukjes Chokotoff zodat er een lekkere bite zit aan het ijs alsook gesmolten Chokotoffs die ik doorheen het ijs lepel. Het resultaat is dit hemelse Chokotoff-ijs zonder ijsmachine!

Chokotoff-ijs zonder ijsmachine

Nodig?

  • 500 ml room
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (305 ml)
  • 1 snuifje zout
  • 16 Chokotoffs
  • 1 à 2 el melk

Hoe?

  • Klop met een handmixer de room op tot slagroom in een grote kom
  • Giet in een andere kom de gecondenseerde melk
  • Spatel er voorzichtig de opgeklopte room onder
  • Voeg er een snuifje zout aan toe
  • Hak 6 Chokotoffs in kleine stukjes en meng ze onder het beslag
  • Smelt de overige 10 Chokotoffs samen met een lepel melk in de microgolfoven (of au bain-marie op het vuur)
  • Neem een bakblik (of een andere vorm)
  • Schep er 1/3de van het roommengsel in
  • Lepel er dan de helft van de gesmolten Chokotoffs over
  • Schep opnieuw 1/3 van het roommengsel er over
  • Lepel de rest van de gesmolten Chokotoffs er over
  • Schep er de rest van het roommengsel over
  • Dek het mengsel af met een laagje plasticfolie en zet het een nachtje in de diepvries
  • Haal het ijs uit de diepvries en schep er mooie bolletjes van
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!