Spring naar de inhoud

Mijn favoriete drankje op warme dagen? Dat is zonder twijfel een lekkere ijskoffie! Voor mij de ultieme verfrissing en ook een heerlijk me-time momentje. Op mijn Instagramaccount deelde ik in de stories de afgelopen weken een paar keer mijn lekkere ijskoffies en kreeg ik massaal veel berichtjes met de vraag naar het recept. Goed nieuws: het is echt suuuuuper simpel, je hebt enkel koffie, melk een beetje geduld nodig! 😀

Ijskoffie

Nodig? (voor 4 ijskoffies)

  • 500 ml sterke koffie
  • 500 ml Campina halfvolle melk
  • ijsblokjesvorm

Hoe?

  • Zet de koffie en laat deze afkoelen
  • Vul de ijsblokjesvorm met de koffie
  • Zet de vorm een nachtje in de diepvries
  • Neem vier glazen en vul ze telkens met koffie-ijsblokjes (3 à 4 ijsblokjes per glas)
  • Overgiet met de melk
  • De ijsblokjes zullen zachtjes smelten in de melk
  • Serveer met een lepeltje om te roeren
  • Klaar!

Optioneel: Drink je je koffie liever zoet? Voeg dan een beetje suiker of zoetstof toe aan de warme koffie voor je die laat afkoelen.

De weidemelk van Campina in een nieuw jasje

Campina weidemelk
Ik gebruik voor dit recept halfvolle melk van Campina. Voor wie het nog niet gezien zou hebben, deze Belgische weidemelk zit sinds kort in een nieuw jasje! De nieuwe duurzame verpakking van de Campina weidemelk bestaat vanaf nu voor meer dan 85% uit hernieuwbare materialen en draagt bij aan een verkleinde CO2-footprint van wel 19% ten opzichte van andere melkkartons. Op die manier draagt Campina een ecologisch steentje bij en jij kan dat ook! Door over te stappen naar dit bruine drankkarton én de nieuwe Campina weidemelk verpakking daarna netjes te recycleren door deze in de PMD zak te stoppen, kan je al een verschil maken.

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.