Spring naar de inhoud

Iemand zei me onlangs ‘Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen’. En dat is helemaal waar! Misschien niet altijd gemakkelijk de dag van vandaag, ook hier niet. Het thuiswerken sinds maart, het weinig zien van familie en vrienden en het niet op vakantie kunnen gaan zorgen toch wel af en toe voor een serieuze baaldag. Maar dan probeer ik terug aan de slingers te denken en te focussen op de dingen waar ik vrolijk van wordt! Deze confetticake bijvoorbeeld, echt een schoontje toch? Perfect om te maken als je iets of eigenlijk ook helemaal niets te vieren hebt. Want eigenlijk is elke dag een feest!

Confetticake

Nodig?

Voor de cake:

  • 225 gr zachte boter
  • 225 gr fijne witte suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 250 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr Campina kefir natuur
  • 40 gr sprinkles

Voor de frosting:

  • 250 gr boter
  • 250 gr bloemsuiker
  • 2 el citroensap
  • 25 gr sprinkles en discobolletjes

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Klop de boter luchtig in de keukenrobot
  • Voeg vervolgens de suiker, de eieren en de eidooiers toe
  • Doe daarna de bloem, het bakpoeder, het zout en de kefir erbij
  • Meng goed
  • Spatel als laatste nog de sprinkles onder het beslag
  • Neem een rechthoekige bakvorm en bekleed deze met een laagje bakpapier of vet ze in met boter
  • Schep het cakebeslag in de bakvorm
  • Plaats de vorm +- 1 uur in de oven
  • Haal de cake uit de oven en laat deze nog een tiental minuutjes afkoelen in de vorm
  • Probeer dan voorzichtig de cake uit de vorm te halen en laat verder afkoelen
  • Maak ondertussen de frosting
  • Klop in de keukenrobot de boter samen met de bloemsuiker en het citroensap
  • Besmeer de bovenkant van de cake met de frosting
  • Strooi nog extra sprinkles en discobolletjes over de frosting
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.