Spring naar de inhoud

Jep de zomer zit er alweer bijna op.. En zoals elk jaar is ze weer echt voorbijgevlogen. Maar ik laat het de pret niet bederven en hoop vurig op een Indian Summer. Zo’n zwoele nazomer waarbij we toch nog volop kunnen genieten van het buiten zijn. Van lange wandelingen maken, van koffietjes op het terras van je favoriete bar en van gezellig picknicken op een dekentje in het gras. Heerlijk toch?

Lekkere picknickrecepten kan je trouwens nooit genoeg hebben en dus heb ik er voor jullie weer eentje in de aanbieding! Ik maakte deze keer een lekkere bagel met zalmsalade klaar. Eentje met een Aziatische twist! Bagels, je kent ze wel die ronde broodjes met een gat in het midden, zijn super-populair in New York. Je kan ze daar zowat op elke straathoek aan een kraampje kopen. Maar ook bij ons vallen deze lekkere broodjes in de smaak en zijn ze geliefd als lunch. Ik gebruik vandaag de bagels van New York Bakery. Authentieke bagels in New Yorkse stijl, zacht vanbinnen en krokant vanbuiten. Een lekker en bovendien ook gezond alternatief voor boterhammen of sandwiches!  De Original Bagels kan je vinden bij Delhaize, de Sesame Bagels die ik in dit recept gebruik bij Colruyt.

Mijn bagel beleg ik met een lekkere zalmsalade. Geen klassieke deze keer maar wel eentje met Aziatische invloeden. Zo gebuik ik sojasaus, sesamolie en koriander voor een frisse toets. Absoluut het proberen waard!

Bagel met Aziatische zalmsalade

Nodig? (voor 4 bagels)

  • 4 New York Bakery Sesame Bagels
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 hardgekookt ei
  • ¼ komkommer, in blokjes
  • ½ groene appel, in blokjes
  • ½ avocado
  • 1 stengel lente-ui, fijngehakt
  • 5 blaadjes koriander, fijngehakt
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 krop Romeinse sla

Voor de dressing:

  • 3 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • Enkele druppeltjes sesamolie
  • ½ tl pikante chilisaus (bv Sriracha)

Hoe?

  • Snijd de bagels open en toast ze in broodrooster goudbruin
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing
  • Meng alle ingrediënten voor de zalmsalade
  • Roer 2 eetlepels van de dressing onder de zalmsalade
  • Gebruik de overige dressing om de bagelhelften mee te besmeren
  • Snijd de Romeinse sla fijn en beleg hier de onderste helften van de bagels mee
  • Schep er de zalmsalade bovenop
  • Werk af met extra sesamzaadjes
  • Leg er de bovenste helft van de bagel opnieuw bovenop
  • Klaar!

Bagel met Aziatische zalmsalade

Tips:

  • De bagels bewaren om ze mee te nemen naar je picknickplek? Dat doe je best in boterpapier
  • Wees niet te kwistig met de sesamolie, deze kan al snel overheersen
  • De gerookte zalm kan je ook vervangen door verse tonijn of koude kip

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met New York Bakery.