Spring naar de inhoud

Cheesecake, ik ben er gek op en volgens mij jullie ook!! Hier op de blog deelde ik al twee mega lekkere no -bake cheesecake recepten: cheesecake met mango en witte chocolade en oreo cheesecake. Beide recepten vallen duidelijk erg in de smaak dus dacht ik ‘Kom, een derde cheesecake receptje dat kan waarschijnlijk geen kwaad!’. 😉 Dit keer ging ik voor een lekkere kaastaart die wel gebakken wordt in de oven. Als smaakmaker voegde ik lekkere, sappige bramen aan toe die nu helemaal in het seizoen zijn trouwens! Het resultaat zijn deze super schattige cheesecake bars met bramen. Super lekker!

Cheesecake bars met bramen

Nodig?

  • 200 gr (diepvries) bramen
  • 200 gr zandkoekjes
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 500 gr Campina Volle Platte Kaas
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 grote eieren (of 3 kleine)

Hoe?

  • Doe de bramen in een steelpannetje
  • Verwarm ze op een zacht vuurtje
  • Laat ze sudderen tot ze volledig gaar zijn en hun sap hebben vrijgegeven
  • Mix de bramen tot een gladde coulis en zet even aan de kant
  • Mix de zandkoekjes tot fijne kruimels
  • Meng de gesmolten boter onder de koekkruimels
  • Neem een rechthoekige bakvorm en bekleed die met een laagje bakpapier
  • Schep er de koekkruimels op en druk goed aan
  • Zet aan de kant
  • Neem een grote kom en doe er de roomkaas in
  • Voeg de suiker toe en mix er één voor één de eieren onder
  • Neem de bramencoulis en meng er één grote eetlepel van het cheesecakebeslag onder
  • Schep het cheesecakebeslag op de bodem van koekkruimels
  • Lepel er het bramenmengsel over en gebruik een tandenstoker om swirls in het beslag te maken
  • Bak de cheesecake 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur
  • Snijd in kleine vierkantjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.