Spring naar de inhoud

Macaroni met ham en kaas vind ik een zalig lekker gerechtje. Ik zou bijna zeggen, hét ultieme comfort food voor mij. Het geluid van het mengen van de pasta onder de saus, het krokante kaaskorstje, de romige smaak, … heeeeemels! Helaas is het klassieke macaroni recept niet erg gezond maar daar heb ik gelukkig iets op gevonden! Door pompoen toe te voegen maak ik niet alleen het recept een stuk minder zwaar maar ook een pak voedzamer! En de smaak? Die is minstens even lekker. Vanaf nu maak ik dus altijd pompoenmacaroni! 😉

Pompoenmacaroni

Nodig? (voor 4 personen)

  • 350 gr pasta (macaroni)
  • 250 gr pompoenblokjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 300 ml Campina halfvolle melk
  • 200 gr hamblokjes
  • 75 gr gemalen kaas
  • peper – zout – nootmuskaat

Hoe?

  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Kook in een andere pot de pompoenblokjes beetgaar en giet ze af
  • Doe de pompoenblokjes in de blender en mix ze tot een gladde puree
  • Maak een bechamelsaus: smet de boter in een steelpannetje
  • Voeg er daarna de bloem aan toe en roer tot een korrelige roux
  • Giet nu de melk erbij en roer tot je een gladde saus hebt
  • Voeg vervolgens de pompoenpuree toe aan de saus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Voeg nog de hamblokjes toe
  • Schep de macaroni in een ovenschaal en bestrooi met een laagje gemalen kaas
  • Plaats in de oven onder de grill tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is
  • Klaar!

Tips

  • Een variant maken op dit recept? De pompoen kan je ook vervangen door onder andere wortel, knolselder, broccoli, bloemkool, champignons, …
  • Laat de hamblokjes weg voor een veggie variant

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.