Spring naar de inhoud

Always save room for dessert! En zeker voor dit dessertje: frisse kefir, lekkere warme stukjes gebakken banaan en krokante chocolade-pindakruimels. Hemels toch? En bovendien ook super eenvoudig om te maken. Zelf eens kefir met gebakken banaan en chocolade crumble proberen? Check dan snel het recept hieronder!

PS: Ben je nog niet zo vertrouwd met kefir? Dan geef ik je er graag een beetje meer uitleg over! Kefir is eigenlijk een extra gezonde versie van yoghurt die gemaakt wordt van gefermenteerde melk. Het bevat veel voedingstoffen en probiotica en is daarom bijzonder goed voor je darmen. Kefir is lekker als ontbijt, kan je verwerken in smoothie of smaakt ook heerlijk fris als dessert! Naast deze heerlijke dessertglaasjes maakte ik ook al kefir pannenkoeken en cake met kefir klaar. Super lekker!

Kefir met gebakken banaan en chocolade crumble

Nodig? (4 glaasjes)

Voor de chocolade crumble: 

  • 75 gr gezouten pindanootjes
  • 50 gr boter
  • 30 gr cacaopoeder
  • 50 gr bloem
  • 50 gr donkerbruine suiker

Overige ingrediënten:

  • 2 potjes Campina Kefir Natuur
  • 2 bananen
  • 1 el rietsuiker
  • enkele blaadjes munt
  • boter

Hoe?

  • Begin met de crumble
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble samen in de blender
  • Mix tot fijne kruimels
  • Schep de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak ze 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Snijd de bananen in schijfjes en bak ze een tweetal minuutjes in de pan
  • Voeg vervolgens de suiker toe
  • Laat de schijfjes nog een paar minuutjes verder bakken tot ze goudbruin zijn
  • Neem mooie glaasjes en vul ze met de kefir
  • Schep er een paar schijfjes banaan op en strooi er een lepel chocolade-pindacrumble over
  • Werk af met een takje munt
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.