Spring naar de inhoud

* Easy like sunday mooorning * 

Niets zo leuk als lekker brunchen op zondagochtend! Gezellig samen zijn met familie en vrienden, lekker een hapje eten en iets drinken, heerlijk toch? Natuurlijk is het de bedoeling dat niet alleen de gasten er voor de volle 100% van genieten, ook voor jou als organisator moet de brunch lekker relax zijn. En daarbij help ik graag een handje! Voorbereiding is echt alles dus heb ik voor jullie een lijstje met handige tips gelaakt om van jou brunch een succes te maken en er ook stressloos van te kunnen genieten!

Tips voor de perfecte brunch:

  • Voorzie een goede mix tussen hartige en zoete gerechtjes.
  • Vlees, vis en veggie, zorg dat er voor iedereen wat wils is.
  • Zorg voor een lekker gevulde tafel. Gebruik broodmanden, karaffen, bloemen, kaarsjes, onderleggers, …
    om de tafel helemaal vol te zetten. Bij de Bijenkorf kan je bijvoorbeeld heel wat leuke items vinden om je tafel te decoreren.
  • Een glimmend bestek is de finishing touch. Net zoals ik gek op gouden messen en vorken?
    Check dan zeker het bestek van Amefa eens!
  • Een goede waterkoker is ook altijd handig, als je bijvoorbeeld snel kokend water voor de eitjes wilt of om thee te zetten.
    Zo is een waterkoker van KitchenAid niet enkel van topkwaliteit, het is ook een eyecatcher in je keuken!
  • Zorg voor een relaxte sfeer door bijvoorbeeld een leuke playlist met zachte muziekjes op te zetten.
  • Begin je brunch al sprankelend met een glaasje bubbels maar voorzie ook iets lekkers niet-alcoholisch.
    Deze mocktail met appel en vlierbloesem bijvoorbeeld.

Et voila, jouw volgende brunch? Die wordt gegarandeerd een succes met bovenstaande tips en onderstaand receptje!

Ontbijtwafels met avocado en een eitje

Nodig?

Voor het wafeldeeg: 

  • 120 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 250 ml melk
  • 1 snuifje zout

Overige ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 4 sneetjes ontbijtspek
  • boter
  • peper – zout

Hoe?

Voor de wafels:

  • Klop de boter samen met de suiker
  • Voeg de eitjes één voor één toe
  • Zeef de bloem boven het beslag en meng goed
  • Voeg nog melk en een snuifje zout toe
  • Meng tot een egaal beslag
  • Verwarm het wafelijzer
  • Vet het wafelijzer in met een dun laagje boter
  • Schep een lepel van het beslag in het wafelijzer
  • Bak tot de wafels goudbruin zijn (+- 4 minuten)

Voor de toppings:

  • Pocheer de eitjes
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Bak de sneetjes spek krokant
  • Hak ze fijn

Serveren: 

  • Schik de wafels mooi op een bord
  • Leg er een eitje, enkele plakjes avocado en wat fijngehakt spek bij
  • Kruid met peper en zout
  • Werk af met een takje groen
  • Klaar!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.