Mojito pannenkoeken met mango en peperkoek

De zomer nog een beetje langer laten duren? Dat kan met dit heerlijke, exotische dessertje: mojito pannenkoeken met mango en peperkoek! Mojito pannenkoeken? Jep, dat lees je goed want ik verwerkte in dit heerlijke receptje alle ingrediënten die je ook in deze Cubaanse cocktail kan terugvinden: rum, limoensap, rietsuiker, munt, … . Dat kan niet slecht zijn, hoor ik je al denken! En dat is nog niet alles..  Als kers op de taart voeg ik er ook nog een op en top Belgisch product aan toe en dat is peperkoek van Vondelmolen. Ik maak er een lekkere krokante crumble van en strooi die als finishing touch over mijn dessertje. Hemels!

De peperkoek met fruit van Vondelmolen is dé ideale toevoeging aan dit uitheemse dessert want hij bevat ook al een aantal exotische fruitsoorten zoals papaja en ananas. Een heerlijke variatie op de traditionele peperkoek!

Mojito pannenkoeken met mango en peperkoek

Mojito pannenkoeken met mango en peperkoek

Nodig? (voor 2 personen)

Voor de pannenkoeken:

  • 100 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 1 ei
  • Boter om in te bakken

Voor de toppings:

  • 2 plakjes Vondelmolen peperkoek met fruit
  • 1/2 mango
  • 2 el rum
  • 2 el rietsuiker
  • 1 limoen
  • Enkele muntblaadjes

Hoe?

  • Leg de sneetjes peperkoek 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat ze afkoelen
  • Mix ze tot crumble
  • Schil de mango en snijd deze in partjes
  • Verhit in een steelpannetje op het vuur de suiker samen met de rum
  • Als het mengsel mooi goudbruin gekaramelliseerd is, voeg dan de partjes mango toe
  • Laat twee minuutjes sudderen en zet dan het vuur af
  • Meng voor het pannenkoekenbeslag de bloem, de eieren en de melk
  • Smelt een klontje boter in een pan en schep er een 1/4de van het beslag in
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin
  • Herhaal met de rest van het beslag tot je vier pannenkoeken hebt
  • Schik telkens twee pannenkoeken mooi op een bordje
  • Schep er enkele partjes mango bovenop
  • Bestrooi met de crumble van peperkoek en zeste van limoen
  • Werk af met een partje limoen en enkele blaadjes munt
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Vondelmolen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.