Spring naar de inhoud

Let’s talk veggie food! Toen ik klein was kwam er bij mij thuis eigenlijk nooit een vegetarische maaltijd op tafel. Of het moest al eens per ongeluk zo zijn, zeker niet weloverwogen. Elke dag stond er wel een gerecht met vlees of vis op het menu. Gelukkig zijn we ons vandaag allemaal toch meer en meer bewust van het feit dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan regelmatig plantaardig eten. En dat is een goede evolutie als je het mij vraagt! Zelf probeer ik toch minstens twee dagen per week voor veggie te kiezen. De ene keer maak ik dan een maaltijd met groenten in de hoofdrol, de andere keer kies ik voor een lekkere vleesvervanger.

Sinds een jaar of twee heb ik dan ook al heel wat verschillende vleesvervangers uitgeprobeerd. De ene al wat beter als de andere. Gaande van ‘Dit ga ik gewoon linea recta in de vuilbak gooien’ over ‘Dit is goed om één keertje te eten’ tot ‘Wow, dit is echt super lekker en ga ik vaker in huis halen’. Ondertussen weet ik gelukkig welke producten top zijn van smaak en textuur en die wil ik dan ook graag met jullie delen! Vandaag stel ik jullie voor aan de SoChicken Sticks van SoFine!

SoFine SoChicken burger
De SoChicken Sticks zijn 100% plantaardige reepjes gemaakt van soja. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Ideaal om te gebruiken in een wrap, salade, taco of gewoon zo als snack met een dipsausje. Ik leg ze vandaag tussen een warm hamburgerbroodje met krapperige groentjes en een fingerlicking good sausje op basis van mayonaise en zoete chilisaus. Hemels! PS: Deze SoChicken Sticks zijn niet alleen vriendelijk voor onze planeet maar ook voor de portemonnee!

Wil je zelf de SoChicken burger met sweet chili mayo eens uitproberen? Check dan snel het recept hieronder!

SoFine SoChicken burger

 SoChicken burger met sweet chili mayo

Nodig? (voor 4 personen)

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 SoFine SoChicken Sticks
  • ¼ kleine rode kool
  • 2 wortels
  • 1 Romeinse sla
  • 2 grote el mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 kl pikante chilisaus

Hoe?

  • Leg de SoChicken Sticks op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak ze 10 minuten op 200 graden in de oven
  • Snijd de rode kool en de Romeinse sla in fijne reepjes
  • Schil de wortels en rasp ze fijn
  • Meng alle groentjes onder mekaar
  • Meng de mayonaise met de zoete chilisaus en de pikante chilisaus
  • Snijd de hamburgerbroodjes open
  • Leg ze de laatste drie minuutjes bij de SoChicken Sticks in de oven
  • Besmeer onderkant van de hamburgerbroodjes met de sweet chili mayo
  • Leg er de groentjes en de SoChicken Sticks bovenop
  • Werk af met nog extra sweet chili mayo en dek af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met SoFine.