Spring naar de inhoud

Verspilling daar hou ik niet van dus ben ik altijd super blij als ik met koelkastrestjes nog een lekker gerechtje op tafel kan toveren. Van een paar overgebleven naanbroodjes, een restje groene kruiden, een potje kefir en eieren die ik dringend moest gaan gebruiken kon ik deze heerlijke lunch nog maken. Yay, opzet geslaagd! 🙂 Dit receptje is eigenlijk mijn eigen variatie op het gerecht Turkse eieren. Dat zijn gepocheerde eitjes met knoflookyoghurt en pittige gesmolten boter. In Turkije wordt dit gegeten als een stevig (!) ontbijt. Ik voeg er naanbroodjes en avocado aan toe en maak er zo een middagmaaltje van. PS: Ik hoop dat ik snel nog eens de ingrediënten voor deze naanbroodjes met een gepocheerd ei en een kefir-kruidensausje als restjes in de koelkast heb liggen want ik kan al niet wachten op het nog eens te maken! 😀

Naanbroodjes met een gepocheerd ei en een kefir-kruidensausje

Nodig? (4 personen)

  • 1 potje Campina Kefir Natuur
  • 1 handje groene kruiden (peterelie, koriander, dille, bieslook, …)
  • 50 gr gezouten boter
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 naanbroodjes
  • 1 avocado
  • 1 el pitten- en zadenmix
  • Peper & zout

Hoe?

  • Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de kefir
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Pocheer de eitjes in kokend water met daarin een scheut azijn
  • Smelt de boter in een steelpannetje
  • Roer er het paprikapoeder en de chilivlokken onder
  • Zet opzij
  • Snijd de avocado in partjes
  • Warm de naanbroodjes kort op zodat ze lekker mals zijn
  • Bestrijk de naanbroodjes met een laagje van het kruiden-kefirsausje
  • Leg er een gepocheerd eitje en enkele plakjes avocado bovenop
  • Besprenkel met de kruidenboter
  • Werk af met pitten, zaden en extra groene kruiden
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.