Spring naar de inhoud

Mag het wel eens iets anders zijn dan een saai boterhammetje met kaas als lunch? Ja? Top, zo denk ik er ook over! Vandaag heb ik dan ook een super tof lunchreceptje voor jou in petto : veggie quessadilla’s. Dat zijn krokant gebakken wraps, lekker veel groentjes en een laagje gesmolten kaas. Do I need to say more? Overheerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken.

Ik maakte dit receptje naar aanleiding van de zeven beloftes die Bonduelle deed op World Food Day waarmee ze hun steentje willen bijdragen aan een duurzame en meer plantaardige toekomst. Meer daarover lees je onderaan deze post of op de website van Bonduelle. Zelf probeer ik ook meerdere dagen per week vlees en vis aan de kant te laten en te kiezen voor lekkere veggie gerechtjes, liefst boordevol groenten. Heel wat veggie inspiratie kan je hier vinden en vergeet ook zeker deze veggie quesadilla’s niet te maken he! 🙂 Smakelijk!

Veggie quesadilla’s

Nodig? (voor 4 personen)

  • 4 grote tortillavellen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rood chilipepertje
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 blik Bonduelle crispy maïs
  • 100 gr gemalen kaas
  • Enkele blaadjes koriander
  • 1 potje zure room
  • Peper – zout

Hoe?

  • Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn in een kommetje
  • Hak de chilipeper fijn
  • Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes
  • Meng de chilipeper en de kerstomaatjes onder de avocado
  • Kruid met peper en zout
  • Snijd de rode paprika in kleine blokjes
  • Leg de tortillavellen open en bestrijk ze voor de helft met het avocado-mengsel
  • Lepel er de paprikablokjes en de maïs over
  • Bestrooi nu met een laagje gemalen kaas en vouw de tortilla’s dubbel
  • Verhit een grote pan op het vuur (je hebt geen vetstof nodig)
  • Bak de quesadilla’s één voor één tot ze mooi goudbruin kleuren
  • Snijd de quesadilla’s in driehoekjes
  • Serveer ze met een flinke lepel zure room
  • Klaar!

Tips:

  • Als je niet zo goed tegen rauwe paprika kan, kan je eerst het vel verwijderen of de blokjes eerst korst aanstoven

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Veggie quesadilla's

Bonduelle Belooft

Naar aanleiding van World Food Day afgelopen maand introduceerde Bonduelle ‘Bonduelle Belooft’. Hiermee doet het bedrijf zeven beloftes om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Deze beloftes draaien rond twee pijlers: duurzame landbouw en duurzame voeding. Het doel? Mensen gezonder laten eten met respect voor de planeet. Bonduelle wil innoveren van grond tot mond om zo een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding. De zeven beloftes, die ontdek je hier. Dat is een mooi engagement als je het mij vraagt!

Bonduelle Belooft

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle.