Spring naar de inhoud

Koude dagen, hartverwarmende soepjes! Ik eet suuuuuper graag soep en probeer toch wel elke middag bij mijn lunch een kommetje te eten. Wanneer ik soep maak vind ik het ook heel tof om nieuwe combinaties van groenten uit te proberen om zo telkens tot een verrassend lekker resultaat te komen. Vaak kijk ik ook gewoon wat er nog te vinden is in de koelkast en de diepvries en ga ik daar mee aan de slag. Deze keer werd het een pompoen- zoete aardappelsoep. Ik deed er ook nog enkele wortels bij die voor een lekkere zoete toets zorgen.

Soep is trouwens niet enkel lekker als lunch of voorgerecht maar kan ook perfect als hapje gegeven worden tijdens de feestdagen. Door je soep te serveren in leuke glaasjes en af te werken met een paar lekkere toppings (nootjes, zaden, broodcroutons, room, verse kruiden, kruidenolie, …) geef je die meteen al een feestelijke toets!

Pompoen- zoete aardappelsoep

Nodig?

  • 1 ui
  • 300 gr zoete aardappel
  • 250 gr wortel
  • 300 gr pompoen
  • 2 l bouillon
  • 1/2 tl (gedroogde) tijm
  • 1/2 tl (gedroogde) rozemarijn
  • 100 ml Campina culinaire room
  • 1 sneetje zuurdesembrood
  • olijfolie
  • peper – zout

Hoe?

  • Snipper de ui
  • Schil alle groentjes en snijd ze in blokjes
  • Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie in een grote pot
  • Voeg de blokjes zoete aardappel, wortel en pompoen toe
  • Laat een 10-tal minuutjes zachtjes stoven
  • Overgiet dan met de bouillon en voeg de kruiden toe
  • Laat de soep een half uurtje koken en mix ze vervolgens glad
  • Breng eventueel extra op smaak met peper en zout
  • Snijd het sneetje zuurdesembrood in kleine blokjes
  • Bak de blokjes goudbruin in een scheutje olijfolie
  • Kruid met peper en zout
  • Schenk de soep in tassen of glaasjes
  • Werk af met een scheutje room en de krokant gebakken korstjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex !

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.