Spring naar de inhoud

Wil je snel eten op tafel? Dan is een wokje zoals deze wok teriyaki echt ideaal! Ik vind het bovendien ook super dat je er veel verschillende groentjes in kan verwerken. En vandaag stop ik niet enkel groentjes in mijn wok, ik leg er ook nog eens een portie bovenop in de vorm van een burger! Deze is lekker voedzaam en bovendien helemaal plantaardig.

Mijn woksausjes maak ik bovendien het liefst helemaal zelf en koop ik niet kant-en-klaar. Zo heb ik meer zicht op de hoeveelheid vet en suiker er aan toegevoegd wordt en kan ik het helemaal naar mijn smaak aanpassen! Het teriyakisausje in deze wok is super eenvoudig maar wel heel erg lekker!

Wok teriyaki

Nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr woknoedels
  • 400 gr wokgroenten naar keuze (ui, paksoi, peultjes, wortel, paprika, prei, sojascheuten, champignons, …)
  • 4 broccoliburgers
  • wokolie

Voor de woksaus: 

  • 5 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1 teentje look, geperst

Voor de afwerking: 

  • Sesamzaadjes
  • Pindanootjes

Hoe?

  • Kook de woknoedels gaar volgens de instructies op de verpakking
  • Meng alle ingrediënten voor het woksausje onder mekaar
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bak er de broccoliburgers in gedurende 7 à 8 minuten
  • Verhit een scheutje wokolie in een wokpan op het vuur
  • Bak er de groentjes in aan (niet te lang, ze mogen nog een beetje knapperig zijn)
  • Roer vervolgens de noedels onder de groentjes
  • Overgiet het geheel met het woksausje
  • Wok nog enkele minuutjes verder totdat de groentjes en de noedels de saus goed hebben opgenomen
  • Verdeel de wok over verschillende bordjes
  • Snijd de broccoliburgers in reepjes en schik deze bovenop de noedels
  • Werk af met sesamzaadjes en fijngehakte pindanootjes
  • Klaar!

Tip:

  • Voor een volledige vegan versie van dit gerecht kan je de oestersaus weglaten en iets meer sojasaus toevoegen

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!