Warme chocomelk met karamel en kaneel

Me-time = warme chocomelk met karamel en kaneel! Ik kreeg onlangs van Côte d’Or een heel fijn pakketje toegestuurd met allemaal leuke goodies om een me-time momentje te houden. En dat is dan ook exact wat ik vandaag gedaan heb. Ik maakte met de praliné & caramel melkchocolade van Côte d’Or een zalig lekkere chocolademelk, nam en goed boek vast en nestelde mij in de zetel. Heerlijk is dat, zeker op zo’n regenachtige dag als vandaag. Zin om zelf ook eens een zen-momentje met een lekker kopje chocolademelk te houden? Ik deel hieronder graag mijn recept met jullie! Enjoy!

Chocolademelk met karamel en kaneel

Warme chocomelk met karamel en kaneel

Nodig? (voor 2 kopjes)

  • 500 ml melk
  • 150 gr Côte d’Or Praliné & Caramel melkchocolade
  • 1 snuifje kaneel
  • 100 ml slagroom

Hoe?

  • Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur
  • Voeg de chocolade toe
  • Roer tot deze helemaal gesmolten is
  • Voeg nog een snuifje kaneel toe (naar smaak)
  • Klop de slagroom op tot plattekaas-dikte
  • Giet de chocolademelk in twee kopjes
  • Lepel er een toefje slagroom op
  • Werk af met extra kaneel
  • Klaar!

Tips:

  • Heb je liever een iets minder zoete chocolademelk? Probeer deze chocolademelk dan eens met de Côte d’Or Truffel & cacao pure chocolade
  • Pimp je chocolademelk nog een beetje extra door er je favoriete smaakmakers aan toe te voegen: speculaaskruiden, kardemom, vanille of chilipeper (voor de durvers! 😉 )

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte d’Or.

2 Comments

    Leave a Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.