Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 3 blikjes croissantdeeg (type Danerolles)
  • 1 pot CĂ´te d’Or chocopasta puur
  • 1 ei
  • 2 el kokosschilfers
  • poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Maak de blikjes croissantdeeg open en rol ze uit
  • Snijd het deeg op de aangegeven stippellijntjes tot driehoeken
  • Snijd nu deze driehoeken nogmaals horizontaal in twee (zodat je twee lange uitgerekte driehoeken hebt)
  • Besmeer de reepjes croissantdeeg met een dun laagje chocopasta en rol ze op (begin met rollen aan de breedste kant van het reepje en rol naar de smalle punt)
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat
  • Leg er de mini-croissants op in de vorm van een kerstboom (zie foto)
  • Klop het eitje los en bestrijk hier de mini-croissants mee
  • Strooi er nog de kokosschilfers over
  • Plaats de croissant-kerstboom nu 15 minuten op 180 graden in de oven, tot hij mooi goudbruin is
  • Werk af met een laagje poedersuiker
  • Klaar!

Tips:

  • Je kan ook andere vullingen gebruiken voor de croissants. Bijvoorbeeld confituur, speculaaspasta, chocolate chips, pudding, karamel, rozijnen, witte chocopasta, … .
  • Maak een hartige versie door de chocopasta te vervangen door pesto en de kerstboom te bestrooien met kaas!
  • Met twee blikjes croissantdeeg kan je ook een kleinere versie van de kerstboom maken (met iets minder niveau’s)

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte D’Or.

Categorieën:

Gebak

Tags:

Chocolade kerstboom
Chocopasta
CĂ´te d'Or
Croissant kerstboom
Mini-croissants
Zelf croissants maken