Spring naar de inhoud

Met de feestdagen durven we ons al wel eens te overeten. Lekker vettige ovenhapjes gevolgd door een stevige wildstoverij met een grote kom kroketten en als toetje chocomousse of crème brulée? Da’s is vaak wat te veel van het goede! Ik kies dit jaar voor een lekker licht hapje dat ook een beetje Oosters getint is: Aziatische slabootjes met tofu. Dit hapje is bovendien volledig plantaardig en dus helemaal geschikt voor de veggies en & vegans aan je feesttafel. Maar ik ben er ook van overtuigd dat je de vleeseters gaat plezieren met deze slabootjes. Door de toevoeging van de pittig gekruiden Thaise tofublokjes is dit hapje een waar smaakbommetje!

Aziatische slabootjes met tofu

Nodig?

  • 4 kropjes sucrinesla
  • 100 gr SoFine Thai spiced tofu
  • 1/2 mango, in blokjes
  • 1/2 avocado, in blokjes
  • 10-tal kerstomaatjes, in vieren
  • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
  • enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • sesamzaadjes

Hoe?

  • Maak de blaadjes van de kropjes sucrinesla los
  • Bak de blokjes tofu in een scheutje olijfolie goudbruin
  • Snijd de mango en de avocado in kleine blokjes
  • Snijd de kerstomaatjes in vieren
  • Hak de chilipeper, de koriander en de munt fijn
  • Meng in een grote kom de mango, avocado, kerstomaatjes en chilipeper
  • Voeg er nog de fijngehakte munt en de fijngehakte koriander aan toe
  • Meng er als laatste de blokjes tofu nog onder
  • Schik de blaadjes sla mooi op een bordje
  • Vul ze op met de tofumengeling
  • Werk ze af met een paar sesamzaadjes
  • Klaar!

Tips:

  • Deze slabootjes zijn ook lekker met ananas in plaats van mango
  • Geen fan van koriander? Vervang die dan door peterselie
  • Ook als bijgerecht bij een barbecue zijn deze slabootjes een winner

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met SoFine.